Opmerkelijke Zaken, week 4 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 4 – 2020 gaat het over een bijzonder boodschappenlijstje, een geborduurde fles Heinz ketchup en het huis van de toekomst zoals voorspeld in de jaren ’50. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Via de KadaverCam kun je zien wat er met een dode ree gebeurt. Onder meer vossen, dassen, steenmarters, muizen, kraaien, meeuwen, buizerds, steenuilen, vliegen en aaskevers zijn blij met deze dode ree. Met het project Dood doet leven willen diverse natuurorganisaties laten zien hoe een voedselketen in zijn werk gaat.

Daisy Collingridge maakt amorfe pastelkleurige pakken met namen als Burt, Clive en Lippy. Ze heeft inmiddels een hele familie met pakken gemaakt met allemaal weer hun eigen persoonlijkheid. De pakken zijn geïnspireerd op de menselijke anatomie, dikke personen en gelardeerd met een flinke dosis fantasie. Via JWZ

Straatkunstenaar Cal uit Lyon, maakt van de stad een kunstwerk en incorporeert planten, roosters en onkruid in zijn straatkunst

straatkunst
straatkunst

Honky Tonk Women op zijn Hongaars.

In de jaren ’50 voorspelde de Appliance company Westinghouse hoe het huis van de toekomst eruit zou zien.

The pride and joy of the man of the house is the weather control center

Alicja Kozłowska is textielkunstenares. Ze borduurt alles. Van een fles Coca Cola en een blikje sardientjes tot een pakje Marlboro sigaretten en een fles Heinz ketchup.

Tassenfabrikant Bellroy maakt tassen van oude plastic flessen. Ze hebben er een mooi reclamefilmpje voor gemaakt

Slap it on a Map! is een interactieve kaart waarmee je de relatieve grootte van veel verschillende objecten kin beeld kan brengen door ze op een locatie naar keuze te leggen. Het werkt heel eenvoudig. Kies gewoon een object uit het menu en sla dan dat object overal ter wereld op de kaart. Zo kun je de grootte van bijvoorbeeld een Boeing 747 pas goed zien als je hem op de Dam in Amsterdam plaatst.

Boeing op de Dam

Met dit boodschappenlijstje vergeet je nooit meer wat! Via This isn’t happiness.

Een milieuvriendelijke manier om insecten te bestrijden wordt in onderstaand filmpje uiteengezet

Tekening van een kat. Via Ministerium für Wahrheit und Schönheit

kat

Paris Musées is een samenwerkingsverband van 14 musea uit Parijs. Zij hebben onlangs meer dan 100.000 afbeeldingen van kunstwerken online beschikbaar gemaakt die je mag gratis mag downloaden. Er zit kunst van grote namen tussen, waaronder Rembrandt, Monet, Picasso, Cézanne, maar ook van onbekende artiesten waaronder deze fashionista oftewel een rat d’egout fashionnable.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *