Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 4– 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 4– 2019 gaat het over afmetingen, politieke architectuur, het jaar 1959: een topjaar voor de Jazz en grondbezit in Engeland. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 4– 2019

Dimensions.Guide is een database met afmetingen van alledaagse voorwerpen, dieren, gebouwen en meer.

Het jaar 1959 was een mijlpaal voor jazzmuziek. Aan de jazz uit dit jaar is een website gewijd, getiteld The 1959 Project: elke dag krijg je een feit, een verhaal over de jazz van die dag, zestig jaar geleden.

Typewrite Something is een typmachine-simulator. Leuk speelgoed!

De architectuur van het parlement is een weerspiegeling van de politieke cultuur in een land. Op de website Parliament Book kun je diverse plattegronden van parlementen bekijken.

Parlement van Bangladesh. Afbeelding via Bijzondere Huizen

Hond met bal.

Afbeelding via Creanavt

Ooit gehoord van de band XAVLEGBMAOFFFASSSSITIMIWOAMNDUTROABCWAPWAEIIPPOHFFFX? De bandnaam is een afkorting van
Acidic Vaginal Liquid Explosion Generated By Mass Amounts Of Filthy Fecal Fisting And Sadistic Septic Syphilic Sodomy Inside The Infected Maggot Infested Womb Of A Molested Nun Dying Under The Roof Of A Burning Church While A Priest Watches And Ejaculates In Immense Perverse Pleasure Over His First Fresh Fetus. Pure poëzie die bandnaam. Het zal je niet verbazen dat ze metal ten gehore brengen. Luister naar het nummer C.O.T.S.K. en oordeel zelf.

Ongeveer 15% van het grondbezit in Engeland en Wales is niet geregistreerd (de oranje stippen op de kaart hieronder). Als je naar het kadaster gaat en vraagt wie de eigenaar is van dat stuk grond, zij je geen antwoord kunnen geven. Op de website Who Ownes England wordt het mysterie uit de doeken gedaan.

De zanger van AC/DC, Brian Johnson, kluste er 1980 in bij. Hij maakte namelijk al zingend reclame voor een stofzuiger.

Op dit filmpje uit Noorwegen waar het flink gesneeuwd heeft, wordt voorgedaan hoe je een dik pak sneeuw van je dak kunt verwijderen.


Mobiele versie afsluiten