Opmerkelijke Zaken

Opmerkelijke Zaken, week 39 -2017

In opmerkelijke zaken, week 39 gaat het over de vrouwelijke kant van Donald Trump, tips voor het kopen van een basgitaar, liefde in de supermarkt, wasgoed als kunst en nog veel meer opmerkelijke zaken!

Natuurinclusief bouwen: wat is dat eigenlijk?

Ooit gaat het gebeuren: dan kan gebruikt toiletpapier worden omgezet in elektriciteit. Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en van de Universiteit Utrecht hebben het onderzocht en mogelijk zal de eerste centrale die deze techniek toepast, in China worden gebouwd.

The Cornell University heeft een grote collectie met Hip Hop items uit de jaren ’70 en ’80 zoals foto’s, flyers en platenhoezen.

Een standing desk is écht veel beter. Check dit model eens!

Basgitaar kopen: Check deze artikelen met kooptips voor een basgitaar.

Prachtige paddenogen gefotografeerd door Lode Rubberecht.

In de Zwitserse krant Tages Anzeiger zijn de smeltende gletsjers heel duidelijk in beeld gebracht. In het artikel So Schmolzen die Schweizer Gletscher in 160 Jahren Weg zie je heel goed hoe klein de gletjers de afgelopen 160 zijn geworden.  Soms is de grootte met wel meer dan 40 procent afgenomen!

Heb je je ooit afgevraagd Hoe Donald Trump eruit ziet als hij een vrouw zou zijn. Jet Nijkamp geeft antwoord op die vraag en heeft een serie tekeningen gemaakt getiteld ‘Dress Like A Woman’, waarin ze Trump heeft afgebeeld als een vrouw.

Trump als een vrouw
Bron foto: Lots at A Minor

Wasgoed drogen kan ook mooi zijn. André Castro Vasconcelos heeft het zelfs tot kunst verheven!

wasgoed drogen
Bron foto: Tu Recepcja

Burkini dragende leerlingen op het eiland Zanzibar krijgen zwemles.

zwemles
Bron foto: Shitfucktory

Ben je autoliefhebber en hou je van het kleurrijke en het tegendraadse design van de Memphis Groep? Dan is deze BMW het summum! De Memphis Style Edition BMW i3 en BMW i8 zijn uniek en worden alleen op aanvraag gemaakt.

BMW Memphis Style
BMW in het design van de Memphis Groep. Bron: BMW Blog
BMW Memphis Design
Interieur van deMemphis Style Edition BMW. Bron: BMW Blog

Liefdesverhaal in de supermarkt. Symphatieke reclame van supermarktketen Intermarché. Bekijk het op onderstaande video.

https://youtu.be/TBUV8O4Jl7w

The Coffin Club is een mini musical waarin een groep recalcitrante oudjes uit Nieuw Zeeland zich voorbereiden op hun begrafenis en hun eigen doodskist maken.