Opmerkelijke Zaken, week 39 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 39 – 2023 gaat het over zon op je bakkes, kernproeven, een klok van mos en ronddraaiende ramen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

EmojiGen is een open source Emoji generator.

Terrasje pakken? Leuk, maar waar krijg je nog een beetje zon op je bakkes?

Wanneer gaan de blaadjes vallen in de herfst? Check het op de fall foliage prediction map. Een kaart voor de V.S.

Wat heeft je voorkeur? Een Bentley of de trein?

Films van proeven met kernwapens zijn griezelig, angstaanjagend, maar ook fascinerend om naar te kijken. Het Lawrence Livermore National Laboratory heeft een archief samengesteld met ongeveer 10.000 films van kernwapenproeven uit de jaren ’40 tot en met ’60. Op het You Tubekanaal van dit instituut zijn die films te zien. Via Beautiful Public Data.

Ooit afgevraagd hoe autobanden worden voorzien van die profielen. Check het op onderstaande video

Verzameling van meer dan 100 USS Enterprise-bedieningspaneelverlichting en -knoppen uit Star Trek: The Original Series (Paramount TV, 1966-1969). Vintage originele grote verzameling meerkleurige, gegoten hars en acryl USS Enterprise-brug- en andere verlichte knoppen, edelsteenlichten die werden gebruikt in Star Trek. Deze collectie wordt aangeboden op een veiling voor $3000,-

Unieke groene wandklok gemaakt van echt mos uit IJsland zorgt voor een gevoel van rust binnenshuis. Deze Real Moss Wall Clock is ontworpen door HerrMittmann.

mosklok

Welkom bij het RamenHaus: het startpunt voor roterende ramen. Tot nu toe zijn er 54 schalen gefotografeerd, geslurpt en verzameld op het RamenHaus. bekijk hieronder de Hakata Shoyu — Ramen-ya uit Amsterdam.

ramen

The Disciples is een fotoproject van James Mollison. Hij fotografeerde ruim drie jaar fans die een concert van hun idool bezochten. Een aantal van die fans doen de beroemdheden na. Zo vind je heel veel mensen die lijken op bijvoorbeeld Marilyn Manson, Rod Stewart, Madonna en Oasis. Hieronder een korte video met de discipelen. En check vooral ook zijn portretten van uilen.