Opmerkelijke Zaken, week 39– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 39– 2022 gaat het over een dappere wolvenmoeder, de wijsvinger en afbeeldingen maken op basis van trefwoorden. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Wil je even lekker schreeuwen? Doe het hier.

Hoe maak je een zonnewijzer? Op de site Sundail Zone wordt het uitgelegd.

Met Voice Changer kun je stem veranderen en gekke effects op je stem toepassen.

You need a wiki is een handige tool om van je Google Docs een Wikipedia-achtige website te maken waarin je je Google-documenten handig kunt terugvinden.

Muzikant Dan Murphy van de Ierse folkband Hermitage Green kan beatboxen en mondharmonica spelen… tegelijkertijd. In deze clip zie je hoe hij vier verschillende harmonica’s bespeeld én beatboxt

Citroen origins is een site vol met informatie over de Citroën. Elke type Citroën is van binnen en buiten te bekijken. Je kunt de auto starten en naar het geluid luisteren. Ook krijg je per model interessante weetjes voorgeschoteld.

Citroën

In het Parco Nazionale d’Abruzzo, een nationaal parken in de Apennijnen, redde een moeder wolf, haar 7 welpjes van de verdrinkingsdood. Het hol waarin de wolvenfamilie woonde, raakte overstroomd. Mama wolf besloot haar kinderen naar een veilige plek te vervoeren. Bekijk de beelden op onderstaande video.

Ilpendam heeft haar supermarkt weer terug. Vorig jaar stopte de eigenaar van de enige buurtsuper ermee. De inwoners vonden dit zo jammer dat ze geld inzamelden en een plan bedachten om de winkel te redden. En het is gelukt!

De geschiedenis van het wijsvinger symbool.

Op Mage kun je aan de hand van tekst afbeeldingen genereren. De trefwoorden vlag, bloem hond, geel en cirkel wordt omgezet in de volgende afbeelding.

Huw Messie is een borduurkunstenaar. Hij maakt korte animatiefilms van zijn borduurwerken. Hieronder zie je een A Dime Buck Grand