Opmerkelijke Zaken, week 39 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 39 – 2021 gaat het over een supersnelle fiets, een wonderschoon transformatorhuisje en kartonnen fashion. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Voortuitgang.

Quiz: Wat is de hoofdstad van…..?

Bekijk de foto’s van de finalisten van de comedy wild life photo. Hieronder een kanshebber om de wedstrijd te winnen.

Een geborduurde bril? Pola Laamanen maakt ze en showt de brillen op haar Instagram account.

Bericht bekijken

Kunstenaar Juho Könkkölä uit Finland vouwde een ridder met zwaard uit slecht één vel rijstpapier van 70 bij 70 centimeter. Bekijk het vouwproces dat in totaal 41 uur duurde op de video hieronder.

Op de Nikolsky markt in Sint-Petersburg vind je een ronddraaiende triomfboog. De boog is ontworpen door architectenbureau KATARSIS ab.

In 1959 verscheen bij de BBC een korte film genaamd Hi-Fi-Fo-Fum, over een destijds nieuw fenomeen: de audiofiel.

Wat gebeurt er als je een straalmotor op een fiets schroeft. Wang Nan uit China deed het. Op de video zie je Wang op de fiets. De fiets bereikte een snelheid van 133 kilometer per uur en dat binnen 30 seconden. De video ging viraal. Jammer genoeg bekeek ook de politie die video en Wang kreeg een fikse boete.

Kunstenaar Roeland Otten bewijst dat een doodgewoon transformatorhuisje ook mooi kan zijn. Hij heeft het huisje aan de Hogenbanweg in Schiedam in een nieuw jasje gestoken. Otten liet zich bij het kleurgebruik inspireren door de kleuren uit de omgeving.

In 1952 François Baschet The Inflatable Guitar uit. Een opblaasbare gitaar.

How to breakdance “robot style”, is een instructie uit 1989 samengesteld door de Russische gymleraar A. Rakhmatov. Zijn instructie is onlangs omgezet in een gif. Bekijk het hieronder.

via GIPHY

Modeontwerper Laura Barnes gebruik kartonnen dozen als basis voor haar designs.