Opmerkelijke Zaken, week 39 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 39 – 2020 gaat het over natuurkunde, jamtekeningen, fruitoperaties, speed bag boksen en jouw eigen doodsoorzaak. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Hoe klinken de bossen in Costa Rica, Schoorl of Kerela in India. Beluister het op Sounds of the Forest.

Het is september. De r is in de maand en dan moet je goed op je gezondheid letten. Zo rond 1300 deden ze dat door een aderlating te ondergaan en door honingwijn te drinken.

My physicslab is een on line verzameling met simulaties van natuurkundige reacties. Zo krijg je inzicht in een veer of een pendulum werkt, of hoe biljartballen elkaar aanstoten enz. Klik op een van de simulaties, en er opent zich een apart venster. Hier kun je je de parameters zelf wijzigen, om te zien hoe dit invloed heeft op de werking.

We Are Beautiful is een verzameling in 3D gescande lichaamsdelen van mensen van alle leeftijden, geslachten en lichaamsvormen en -groottes.

De Ford Spaceliner uit 1960 lijkt een beetje op een ruimteschip. Prachtige auto.

Op Flowing Data is een simulatie opgesteld met vrolijke kleurtjes waarmee inzichtelijk wordt gemaakt waaraan je waarschijnlijk zult sterven. Je hoeft alleen maar een paar dingen over jezelf in te vullen en je weet wat je eigen doodsoorzaak zal worden.

Not Normal: Art in the Age of Trump is een visueel protest tegen de Trump regering. Er hebben 147 kunstenaars aan meegewerkt die in 350 werken hun afkeer tonen van Donald Trump en de zijnen. Zo ook Brenda Oelbaum die met het kunstwerk Piss on Me: Trump Toilet Trio uit 2016 laat zien hoe ze over ome Donald denkt.

Piss on Me

Jamtekeningen op je boterham. Dat is pas lekker! Deze eetbare kunst is gemaakt door de Japanse voedselkunstenaar KU. Hij tekent iconische personages uit populaire Japanse animatiefilms en tv-shows op je bammetje!

Wil je later chirurg worden, dan is het slim om te beginnen met deze fruitoperaties en te oefenen op een meloen of citroen.

Alan Kahn geeft een demonstratie speed bag boksen. Nnet een percussie-instrument.

CAW

Geplaatst door William Crow op Vrijdag 4 september 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *