Opmerkelijke Zaken, week 38 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 38 – 2021 gaat het over een niesbui op de film, gouden kettingen als kapsel, het archief van een supermarkt en een ski animatie. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Eén schoen met twee hoge hakken. Een uitvinding die bedacht is om te voorkomen dat je zwikt.

Amerikaanse CEO’s verdienen 351 keer meer dan een gemiddelde werknemer. In 1965 was het nog 15 keer meer.

Met behulp van de huidige weersomstandigheden componeert The Conditional Orchestra unieke muziek voor jouw luisterplezier.

Dat er een bananen etikettenmuseum was, dat ,Maar er is dus ook een echt bananenmuseum. je moet er wel voor naar in Mecca, Californië. Maar je kunt dan wel 25.000 banaan gerelateerde items en foto’s bewonderen.

Sainsbury’s is een Britse supermarktketen. De keten werd opgericht in 1869 en tussen 1922 en 1995 was Sainsbury’s het grootste detailhandelsbedrijf van het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft een groot archief van alle producten en reclame-uitingen. En dit Sainsbury’s Archive archief is online te bewonderen.

Ooit gehoord van een Beseler Salesmate Projector. Het is een projector uit een koffer. Hiermee konden verkopers en vertegenwoordigers hun producten laten zien. het diende ter ondersteuning van hun verkooppraatje. De projector hieronder dateert uit 1961. Bron: Tacky Raccoons

Bron afbeelding: Bad Postcards

De geschiedenis van het filmen van een niesbui. Bekijk hieronder de video

Rapper Dan Sur uit Mexico, heeft tegenwoordig gouden kettingen als haar. Hij heeft ze laten implanteren in zijn schedel. Shampoo wordt zo overbodig. Bron: NYPost

https://www.youtube.com/watch?v=dCqi4tK8wsU

Op de video hieronder kun je de restauratie van een schroevendraaier bewonderen. Het is een schroevendraaier van het Weltrekord uit Duitsland en het betreft de Hebelschraubenzieher die isontworpen in 1891.

Drummen en jongleren. Het kan tegelijk.

Sämi Ortlieb is een ervaren skiër, ontwerper, filmmaker, animator en lid van een hardcore punkband. Dit keer staat zijn video Manoevers in de spotlight en gaat het over skiën. Het is een stop-motion animatie waarin smeltende sneeuw en boomtakken dienen als een skispeeltuin.