Opmerkelijke Zaken, week 38– 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 38– 2020 gaat het over woeste kleden, wachtwoorden, de zweefbaan van Wuppertal, bijzondere talen en claustrofobie. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Chronobook is een kaartensite waarbij je de geschiedenis van een stad, dorp op regio kunt bekijken aan de hand van oude foto’s.

De Anadol was een Turks automerk dat in 1975 met een bijzonder model op de merk kwam: Anadol Böcek. Dit was een buggy die bedoeld was voor op het strand. Een Trukse auto met een een Amerikaanse Ford-motor. De auto werd geproduceerd tussen 1975 en 1977 en er werden er maar 200 exemplaren van gebouwd. Een speelgoedauto voor volwassenen. Via Design You Trust

Keuze hebben lijkt vrijheid, maar het leidt vaak tot keuzestress, dat weer kan leiden tot totale verlamming.

Textielkunsenares Ina G. Dyreborg maakt woest uitziende kleden en tapijten maakt die boordevol persoonlijkheid zitten. Durf je op onderstaand kleed te staan? Via Brown Paper Bag.

Wachtwoorden moet je geheimhouden. Niemand mag het weten. En als iemand er naar vraagt, moet je je wachtwoord niet verklappen.

Bekijk de beelden van Wuppertal vanuit de zweefbaan anno 1902 en 2015 naast elkaar.

Een Australische toiletrolhouder.

Ben je claustrofobisch aangelegd, dan kun je onderstaande video maar beter niet bekijken. Alle andere kunnen gerust kijken naar deze video met beelden van speleologen die kruipen door de nauwste gangetjes in het grottenstelsel diep in de Aarde .

Hou je van orgel, luister dan naar Early Bird van Ady Zehnpfennig uit 1976.

En wat het nummer helemaal zo prachtig maakt is de foto op de achterkant van de albumhoes. Daar wordt je toch vrolijk van!

orgelmuziek
Afbeelding via Tacky Postcards

Volgens het taalmuseum telt onze aardkloot 7097. Maar dat klopt niet. Er zijn veel meer talen, maar die worden niet meegeteld omdat ze geen officiële talen zijn. En ook komen er nog talen bij. Op Wikitongues kun je de meest bijzondere talen beluisteren. Hieronder een bijzondere taal: Texaans Duits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *