Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 38 – 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 38– 2018 gaat het over een kano van plastic flessen, sigaretten roken voor vrouwen, bijzondere toiletpotten en de zomer in een plastic zakje. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 38 – 2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

Op de site Color Leap kun je een tijdreis maken aan de hand van kleurenpaletten. De kleuren van 2000 voor Christus zijn compleet anders dan de kleuren van de wilde jaren ’60.

Toilet Graffiti

Afbeelding via: Sad and Useless

Logo’s van Amerikaanse auto’s verzameld.

 

Hoe kun je een slot openen met een paperclip. Op de video hieronder wordt het uitgelegd.

Kunstwerk maken met sterretjes.

In Kameroen bouwt sociaal ondernemer Ismael Essome Ebode kano’s van plastic afval. Een dergelijk kano draagt de naam Ecoboot en bevat ongeveer 1000 plastic flessen verwerkt. De kano’s worden verkocht aan lokale vissers, die zijn goedkoper dan boten van hout. Bekijk de kano hieronder.

Cover van Bohemian Rhapsody gespeeld door 28 trombonespelers.

Rooktechnieken voor vrouwen uit de dagen dat roken nog kon! Die zijn namelijk heel anders dan voor mannen!

Afbeelding via Bits and Pieces

De geschiedenis van het woord OK!

Wat een bijzonder toilet. Erg gastvrij!

Afbeelding via Everlasting Blört

Meer bijzondere wc’s en toiletpotten vind je op Scary Toilet.

Luister naar de enige audio-opname van Sigmund Freud. Freud was ten tijde van deze opname ernstig ziek. Hij had keelkaker en klinkt daarom een beetje vreemd

Deze maand vertrekt de FlipFlopi. Dit is een zeilschip, een dhow, dat is gemaakt van plastic afval en met name van plastic slippers (flipflops). De Keniaan Ali Skander vaart met zijn dhow langs de kust van Oost-Afrika. De romp van het schip is volgeplakt met restjes slippers. Deze plastic slippers zijn een van de grootste vervuilers van oceanen.

De zomer in een plastic zakje! Uiteindelijk verdwijnt deze Trapped Summer door de afvoer. Op naar volgend jaar. Bekijk dit absurdistisch filmpje.

Mobiele versie afsluiten