humor hond

Opmerkelijke Zaken, week 37 -2017

In opmerkelijke zaken, week 37 gaat het over een humor hond, 23 suikerklontjes, harige objecten, flamingo’s op het toilet, een begraafplaats voor online producten en meer opmerkelijke zaken.

Mr Doob maakt absurde animaties: Google Gravity en de Spin Painter zijn mijn favorieten.

Nederland eet dagelijks 23 suikerklontjes. En dat is veel te veel!

Ontdek de wereld in 360 graden op Just Pano.

Vraag: Wat hebben Netscape Browser, Vine, Picasa, Grooveshark en Delicious met elkaar gemeen? Antwoord: Ze liggen allemaal op het online begraafplaats. Op dit Product Graveyard vind je meer dan 1000 digitale producten die inmiddels zijn ‘overleden’.

De langste wandeling die je op aarde kunt maken, zonder dat je natte voeten krijgt (je hoeft namelijk geen zee, meer, of oceaan over te steken) is 13.589 kilometer lang en loopt van Shitangzhen, een Chinese kuststad, iets ten zuiden van Shanghai tot zo’n 10 kilometer ten noorden van Greenville in Liberia.

langste wandeling
Route voor de langste wandeling op aarde.

Een Futuro House ziet eruit als een UFO. Bijzondere architectuur! Deze vliegende schotels waren bedoeld als vakantiehuisje tijdens de wintersport vakantie. Het ontwerp dateert uit 1968, van de Fin Matti Suuronen. Dergelijke Futuro huizen vind je over de hele wereld. Van Finland, Japan en Nederland tot Frankrijk, Hongarije en de VS. Er staat zelfs een Futuro huis in Nieuw Zeeland en dit exemplaar staat te koop. Dus als je wilt emigreren… Pak je kans!

futuro house
Futuro House in Nieuw Zeeland: Bron Bijzondere Huizen

Er kan den wel een Futuro House in Nieuw Zeeland staan, toch is dit land niet heel erg belangrijk. Het wordt wel eens vergeten. Check het zelf op World Maps Without New Zealand.

Hou jij het lampje even vast! Leuke graffiti!

lampje
Bron: Deep Fried Bits

Kunstenares Briar Bates wilde geen begrafenis, maar een waterballet als afscheidsceremonie van het leven. Haar vrienden waren gehoorzaam en presenteerden ‘Ankle Deep: A Water Ballet’.

De grootste watervallen bevinden zich onderwater. Je vindt de watervallen, de Denmark Strait cataract genaamd, ergens ergens tussen Groenland en IJsland. Deze watervallen zijn maar liefst 3.500 meter diep! Bekijk het op de video.

Tijdens de orkaan van september 1998 werden 50 Caribbische flamingo’s van de dierentuin in Miami naar het toiletgebouw gebracht. Ze moesten daar schuilen voor orkaan Georges. De flamingo’s zaten trouwens ook al op het toilet tijdens orkaan Andrew in 1992.

flamingo's op het toilet
Flamingo’s schuilen op het toilet tijdens de orkaan. Bron foto: Nothing in Biology

Kunstenaar Hong Chun Zhang maakt harige objecten, waaronder deze harige toiletrol.

harige toiletrol

Deze humor hond en meer maffe dieren vind je op de Facebookpagina Comedy Pet Photography Awards.

humor hond