Opmerkelijke Zaken, week 37 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 37 – 2023 gaat het over honden die meespelen met een orkest, peper- en zoutstelletjes, elastiekjes en kittens. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Timeguessr: Leuk spelletje: raad de plaats waar en het jaartal waarop de foto is genomen.

Hou je van katten? Check dan de Cats of Wikipedia. Hiermee krijg je een willekeurige Wikipediapagina te zien die gewijd is aan een kat.

History Travels is een interactieve kaart die historische plekjes laat zien rond een locatie die je hebt ingevoerd. Ook vind je meer achtergrondinformatie via de Wikipedia pagina.

Het stel Chang Wan-ji (83 jaar) en Hsu Sho-er (84 jaar) runnen een wasserette in Taiwan. Daar worden heel vaak kledingstukken vergeten. Soms trekt het stel de achtergelaten kleding aan maakt daar een fotoreportege van die ze posten op Instagram In middels hebben ze meer dan 700.000 volgers. Hieronder een aantal van die foto’s.

Drie honden hebben meegemusiceerd aan een bijzondere uitvoering van de De Jachtsymfonie van Leopold Mozart, de vader van Wolfgang Amadeus Mozart. De dieren werden daarbij begeleid door het Deense Kamerorkest. Luister en bekijk het optreden van de honden hieronder.

In het online Crypto Museum vind je allerlei codeermachines. De bekendste is ongetwijfeld de Enigma-machine. Maar ook zijn spionageradio’s en andere versleutelde telefoons te bewonderen. Hieronder de Britse Type 3 Mark II-radio, ook wel bekend als de B2.

spionageradio
Spionageradio de B2..Bron afbeelding: Wikipedia

Heb je ooit afgevraagd hoe elastiekjes worden gemaakt? Het begint in ieder geval met heel rubber. Bekijk hieronder een reportage in een Japanse elastiekjesfabriek.

Schattig filmpje van Furry Fritz waarin je een kitten in een paar seconden ziet groeien tot een kat van een maand oud.

Documentairemaakster Meredith Moore maakte een film over de collectie peper- en zoutstelletjes van haar oma. Natuurlijk is er veel aandacht voor alle peper- en zoutvaatjes, maar is er ook veel aandacht voor oma die inmiddels meer dan 2.000 setjes heeft verzameld. Bekijk de documentaire hieronder.