Opmerkelijke Zaken, week 37 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 37 – 2021 gaat het over het ontleden van elektronica, de chemische verbindingen van alledaagse zaken en wiskunde en muziek en iedere sport verdient een bowlingbal. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Blobbb.fun

Op The Kimono Gallery vind je een grote collectie vintage antieke kimono’s uit Japan.

Waar komt dit gerecht vandaan? is een culinaire quiz.

Luster naar Caracas. De hoofdstad van Venezuela.

Bezoek het Soviet Digital Electronics Museum. Je vindt hier mechanische en elektronische rekenmachines, computers, radio’s, computerspelletjes, toetsensenborden en nog veel meer elektronica. Alle devices zijn helemaal uit elkaar gehaald en compleet ontleed.

elektronica

Brushy One String komt uit Jamaica. Zijn muziek houdt het beetje het midden tussen Delta Blues met een beetje old-school soul en reggae natuurlijk. Zijn gitaarspel klinkt als een een hartslag met een heel klein beetje melodie. En het bijzondere is dat Brushy op een gitaar speelt met slecht één snaar.

Nog een muzikant. Het gaat om Wesseh Freeman uit Monrovia, de hoofdstad van Liberia. Freeman was blind en zag toch kans zijn eigen gitaar te bouwen: een éénsnarige cigarbox guitar. Hij werd blind als kind en ging gitaar spelen om zichzelf en zijn gezin te onderhouden. Hij zei dat hij $4,- per dag verdiende. Hij stierf op 27 februari 2018 bij een verkeersongeval in Monrovia en werd slechts 41 jaar.

Bijzondere dierenplaatjes vind je op Doggo Taxi

Compound Interest is een site die tot doel heeft de chemische verbindingen die we dagelijks tegenkomen nader te bekijken en uitleg te geven aan de hand van eenvoudige afbeeldingen. Hou je van tulpen, bekijk dan hier the chemistry of tulips and tulip fingers.

the chemistry of tulips and tulip fingers.
Bron afbeelding: Compound Interest

In 1585 componeerde de Italiaanse wiskundige Giovanni Battista Benedetti een muziekstuk waarmee hij probeerde aan te tonen dat de schoonheid van muziek op een rationele manier verklaard kon worden.

Elke balsport verdient een bowlingbal. Van voetbal, tennis, biljart tot golf. Vervang de bal door een heuse bowlingbal.