Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 37– 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 37– 2020 gaat het over surrealistische tapijten, ongeletterde vogels, boeksculpturen, wiskunde en de stunt van Buster Keaton. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Opslagify rekent uit hoeveel oplagcapaciteit je nodig hebt om je playlists van Spotify te bewaren als mp3’s.

Wist je dat het zo goed als onmogelijk is om niet te bewegen op dansmuziek. Onderzoekers hebben dit aangetoond. Muziek laat je bewegen, of je nu wil of niet!

Armodiscs, waar je niet naar kunt luisteren, maar wel aan kunt ruiken. In 1985 kreeg Donald Spector octrooi op.

Kunstenaarsduo Jessie Unterhalter en Katey Truhn hebben een enorme muurschildering op een trap is gemaakt op de campus van de Appalachian State University in North Carolina. Het lijkt of er zich een lekker kleurrijk kleed over de treden uitrolt! Via Moss and Fog.

Het Winamp Skin Museum is een overzicht Winamp Skins die is verzameld op het Internet Archive. Het zijn er best veel.

Waar de film Steamboat Bill, Jr. uit 1928 met Buster Keaton in de hoofdrol, over gaat, weet bijna niemand meer (Keaton die een jongeman speel die verliefd wordt op de dochter van een stoombootkapitein die de grote rivaal is van zijn vader). Wel kent bij iedereen de Keatons bekendste stunt: blijven staan terwijl de gevel van een huis over hem heen valt en Keaton het overleeft omdat hij wordt ‘gered’ door het raam. James Metz beschreef in The Right Place at the Right Time dat de val van het huis en de plek waar Keaton moest staan, wiskundig was berekend.

Faig Ahmed is een Azerbeidzjaanse hedendaagse beeldend kunstenaar die bekend staat om zijn surrealistische tapijten. Het lijken op het eerste gezicht doodgewone traditionele tapijten, maar ze zijn toch een tikkie anders. Bekijk ook Achmed Facebook.

De in Zuid-Afrika wonende kunstenares Barbara Wildenboer maakt boeksculpturen waarbij het lijkt of de bladzijden uit de boekomslagen exploderen. Via This is Colossal.

De Japanse fotograaf Atsushi Morioka zet de gezichten van vissen op de foto. Zo zien zelfs de doodgewoonste vissen er bijzonder uit.

Weg met die ongeletterde vogels. Stuur ze naar de Bird Library, where the need to feed meets the need to read.

Mobiele versie afsluiten