Psychic plumber

Opmerkelijke Zaken, week 37 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 37 – 2019 gaat het over bananen, een bijenkorf van lego, de toekomst voorspellen met een toiletpot en een schilderij van paperpclips. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 37 – 2019

Geef je bank een kleurtje met Color this sofa!

Brogrammer geeft je een uitdaging in het sporten. Je kan er willekeurig eentje kiezen, maar je kunt er ook zelf een samenstellen.

Op These Lyrics Do Not Exist kun je een liedtekst schrijven met behulp van kunstmatige intelligentie. Geef een trefwoord op en de tekst rolt eruit.

Dorpen, steden met onbeschofte namen. Althans voor de engelssprekende mensen onder onder ons. Je zal maar wonen in het dorpje Anus of Shit. Op de Really Rude Map zijn de plaatsnamen verzameld.

Het Banana museum is vanachter je laptop te bezoeken. Je vindt er heel veel bananen, waaronder een banaan cello en een banaan vliegtuig. En Op LetsGroef vind je ook een bananen platenspeler

banaan cello
banaan vliegtuig

Imker Dvorat Hatavor uit Israel wilde een complete Langstroth-bijenkorf van lego bouwen. Hij bouwde bijenkorf van tweedehands lego en op de video laat hij zien hoe hoe het bouwproces in zijn werk ging.

De Schreeuw van Edvard Munch uitgebeeld in paperclips.

Afbeelding via Reddit

Wat doe je met een vliegtuig dat afgeschreven is. Naar de sloop brengen? Eeuwig zonde. Je kunt er ook meubels van maken. Een vergadertafel bijvoorbeeld! Bekijk hieronder de Boeing 747 Jumbo Jet vergadertafel die gemaakt is van een oude motor.

Ook zo’n hekel aan autos? Luister dan naar The War on Cars. Dit is een serie podcasts over de strijd tussen de auto en de stad.

De Psychic plumber ziet de toekomst in toiletpotten.

Psychic plumber
Afbeelding via Mostly Forbidden Zone

Motorola riep in 1970 de hulp van Raquel Welch om de Quasar II te promoten.

Op reis met Tim. Op het You Tube kanaal The Tim Traveller neemt Tim je mee langs bijzondere plekjes op aarde.

Het Los Angeles Philharmonic bestaat 100 jaar. Daarom hebben ze filmpjes laten maken van belangrijke momenten. Een van die momenten was toen Liliana Morales meespeelde met het orkest. Ze was toen pas 8 jaar oud. Haar eerste concert was in de Hollywood Bowl met dirigent Gustavo Dudamel en het LA Youth Orchestra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *