Opmerkelijke Zaken, week 36 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 36 – 2021 gaat het over thee, mondverzorging, multiplex, over de herwonnen vrijheid. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Bloggen over thee? het kan echt Marshaln doet het.

Wakker Dier maakt zich druk om misleidende praatjes en plaatje, waarmee ze hun producten vol dierenleed aansmeren. Hierdoor krijgen diervriendelijke producten geen eerlijke kans. Daarom hebben ze Liegebeest-verkiezing in het leven geroepen De komende weken kunnen consumenten hun stem uitbrengen via de site. Op 22 september maakt Wakker Dier de ‘winnaar’ bekend.

Lekker puh scooter

Afbeelding via Ampervadasz

Kunst met multiplex. Zagen, plakken, puzzelen en er is weer een nieuws patroon!

Daniel Lambert was dik. Heel dik! En hiermee verdiende hij geld. In Londen mochten nieuwsgierigen hem bezoeken en een praatje met hem maken. Hij plaatste zelfs een advertentie in The Times om mensen te attenderen op zijn ‘dienst’. Later ging hij ook op tournee. Daniel Lambert was waarschijnlijk de dikste man van Groot-Brittannië. Toen hij in 1809 op 39-jarige leeftijd stierf, woog hij ongeveer 335 kilo, bij een lengte van 1.80 meter. Voor zijn kist was 10,5 vierkante meter hout nodig. Bronnen: Amusing Planet, Marie Louise Schipper

Daniel Lambert
Daniel Lambert in 1806-1807 geschilderd door Benjamin Marshall. Afbeelding via Wikipedia

Mondverzorging is belangrijk: goed poetsen en spoelen met Listerine. Meer collages en photoshopzaken vind je op het Facebook account van Nolo Sanchesky.

Muurschilderingen van kant. Kunstenares NeSpoon maakt ze. Op haar Instagram account vind je tal van voorbeelden. Onderstaande kantwerkje maakte ze in 2021 en is terug te vinden op een muur in Craponne-Sur-Arzon in Frankrijk.

Hoeveel verschillende appelrassen er precies zijn, weet niemand. het ligt ergens tussen de 2000 en 7500 verschillende rassen. In de winkel zie je eigenlijk altijd dezelfde soorten. De Amerikaanse fotograaf William Mullan laat je een aantal bijzondere soorten zien. Hij verzamelde ze voor zijn boek Odd Apples.

Zo zag het oude Griekenland er in het echt uit. Hieronder zie je een reconstructie van de Curetes-straat in Efeze, dat nu deel uitmaakt van Turkije.

Missed You Stranger is een campagne om, na tijden van lockdowns en corona-ellende, de herwonnen vrijheid te vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *