Opmerkelijke Zaken, week 36 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 36 – 2020 gaat het over Minor Swing van Django Reinhardt, vieze praat en een rieten paviljoen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Kijk naar pantje die groe

Opmerkelijke Zaken

Zoek je een naam voor je baby. Kom jij uit Nederland en we partner uit Zweden, Frankrijk, Vietnam of waar dan ook vandaan en moet die voornaam in beide landen goed uit te spreken zijn? Klik dan op Mixed Name.

Kijk naar plantjes die groeien. 123 groiedagen zijn teruggebracht tot iets meer dan twee-en-halve-minuut.

Minor Swing is een compositie van de tweevingerige geniale gitarist Django Reinhardt. In onderstaande videoclip krijg je een inkijkje in zijn leven en maak je kennis met Stephane Grappelli, de violist. Django Reinhardt werd geboren in België, begon al snel viool te spelen, raakte in de ban van de muziek en leerde uiteindelijk gitaar. Op zijn 18de, raakte hij als gevolg van een vreselijk ongeluk, enkele vingers kwijt. Hij liet zich net kisten en ontdekte jazz toen hij twintig was en richtte de Quintette du Hot Club de France op.

Oh lekker…. vieze praat!

Frida Kahlo was een Mexicaanse surrealistische kunstschilderes. In Mexico-stad is is het Frida Kahlo museum gevestigd. Het museum dat ook wel La casa azul (het blauwe huis) genoemd -naar de kobaltblauwe muren-, is ook online te bezoeken. Bekijk het op The Blue House.

Frida Kahlo Museum
Frida Kahlo Museum: Bron afbeelding: Carl Gampbell via Flickr

Spenser Little is een kunstenaar die met name werkt met ijzerdraad. Aanvankelijk maakte hij tweedimensionale werken, maar zijn nieuwe werk is driedimensionaal en beweegt. Bekijk meer van zijn werk op Instagram.

Op het Instagramaccount ka_nai zie je tech en artitectuur in Japan.

Het Wicker Pavilion is een rieten paviljoen dat in het hart van het Jardins de l’Europe is gebouwd. Het paviljoen is gemaakt van hout en gevlochten rieten kegels en is een perfecte combinatie van hedendaagse architectuur en traditioneel vakmanschap. Het Wicker Pavilion is gebouwd door het Letse architectenbureau DJA in het kader van het driejaarlijkse landschapsarchitectuurfestival Annecy Paysages .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *