kip handtas

Opmerkelijke Zaken, week 36 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 36 – 2019 gaat het over een disco voor senioren, een kippen handtas, verkeersborden, bijzondere campers en Für Elise gespeeld door 19 mannetjes in smoking. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 36 – 2019

Hoe gezond is jouw wijk? De Volkskrant ontwikkelde een interactieve kaart waarop de gezondheidsscore van een wijk staat aangegeven.

Red de walvis! Maakt niet uit wat voor soort walvis..

Heel veel verkeersborden.

Iets met vloeibare kleurtjes.

vloeibare kleurtjes

Luister naar de zingende kat.

Twinkle Twinkle Little Star ….

Ben je een 65 plusser en wil je overdag gaan dansen? Dan kun je naar de disco. Althans als je in Seoul woont. Deze disco is een wapen in de strijd tegen eenzaamheid en wordt ingezet als een medicijn voor senioren.

Jay Nelson maakt campers. Prachtige rijdende kunstwerken. Hieronder de Honda CRX Camper.

De Chickenbag: een handtas in de vorm van een kip.

kip handtas
Afbeelding via: Sad and Useless

Leerlingen van een middelbare school in Zuid-Afrika laten zien wat ze kunnen op het gebied van cheerleading. Indrukwekkend!

Voor cornflakes, rice kripies, cruesli of andere knisperende ontbijtjes is er een speciale kom ontwikkeld waar je al die heerlijke geluiden nog eens extra hard kunt beluisteren. De uitvinder is Dominic Wilcox. Hij ontwikkelde die kom in opdracht van Kellog’s.

19 mannetjes in een smoking spelen Für Elise. De dirigent zit achter de piano.

De productiekosten van Game Of Thrones bedragen ongeveer $15 miljoen per aflevering. Dat kan veel goedkoper. Kijk naar deze low cost version.

The Block Tower is een film van Toby Harriman die hij geschoten heeft in Hong Kong. De hoofdrol wordt gespeeld door grote torenflats: sociale huurwoningen waarin het gros van de bevolking woont.

Matthieu Braccini maakte in aanloop voor een reclame voor de Egg McMuffin van McDonald’s een aantal gifjes. Op onderstaande video heeft hij deze beelden aan elkaar geplakt.