krantenbezorger

Opmerkelijke Zaken, week 35 -2017

In opmerkelijke zaken, week 35 gaat het over een kampvuur automaton, de overhang test, het ‘haar alfabet’, een moeder wasbeer en nog veel meer opmerkelijke zaken.

Acupunctuur niet alleen goede voor mensen, maar ook voor je huisdier.

Waarom zien keukens eruit zoals keukens eruit zien?

Hoe hoog scoor jij op de overhang ladder? (Ik wist ook niet wat overhang was… Het is een begrip uit de typografie en er wordt de afstand tussen letters mee bedoeld. In het Engels wordt dit kerning genoemd).  Test je kennis van typografie op kern.me.

Op Surveillance under Surveillance vind je beveilings- en bewakingscamera’s die er zoal in de wereld staan. Ook de camera’s in jouw woonplaats staan erbij!

Prachtig toch deze kampvuur automaton. By the way… een automaton is een voorloper van de robot. Het is een machine die zelfstandig een functie uitvoert.

automaton
Kampvuur automaton

Wil je deze automaton ook maken? Op Wolfcat Workshop staat uitgelegd hoe je dit kunt doen.

Haar alfabet, oftewel het kapsel ABC. Gemaakt door Dani Blanc.

Dit is een foto van een plastic tas. Niet van de zee.

plastic tas
Bron foto: Viral Things

Regenboog spuwende kat

Krantenbezorger acrobatiek

krantenbezorger
Bron foto: Abejzbezj

Op het strand van  Praia Rasa in Buzios, Brazilië spoelde deze week een enorme walvis aan. De bevolking kwam in actie. Ze gooide water over het dier en en groeven het zand rondom de walvis weg, zodat bij vloed het gemakkelijk kon worden meegetrokken de zee in. En het lukte! Bekijk de video!

Geluiden uit het Amazone regenwoud zijn op onderstaande video visueel gemaakt

Deze valkparkiet speelt de drums. Samen met zijn baasje trommelt hij er lekker op los.

Moeder wasbeer gaat op zoek naar eten en de drie kids moeten thuisblijven. Maar een ondeugd luistert slecht en wil achter zijn mama aan. Maar moeders neemt maatregelen!