Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 35– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 35– 2022 gaat het over bogen, zeemonsters, vrolijk schoeisel, knock knock en zout. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

De beste musea toiletten.

William Edmisten heeft 91.000 recepten geanalyseerd en onderzocht welke ingrediënten er in zitten. Van al die ingrediënten heeft hij een datavisualisatie gemaakt, genaamd FoodGraph. Het meest gebruikte ingrediënt is… zout!

Luister naar Knock Knock en kijk vooral naar de video van de indieband Brunettes Shoot Blondes uit Oekraïne.

De Chinese kunstenaar UV-朱 maakt absurde schoenen. Ze zijn eigenlijk niet bedoeld om op te lopen… het zijn namelijk kunstwerken. Gestapeld, vastgebonden, geplakt, gelaagd en gelijmd, de ontwerpen zijn onzinnig, maar combineren texturen en materialen en zorgen voor vrolijk schoeisel. De serie heet Nike Deconstruction. Via Moss and Fog en Behance

De Carta Marina (Latijn voor kaart van de zee of zeekaart) is de vroegst bekende kaart van de Noordse landen die voorzien is van details en plaatsnamen. Er werd door de door de Zweed Olaus Magnus (1490–1557) 12 jaar aan de kaart gewerkt en de eerste exemplaren werden in 1539 in Venetië gedrukt. Ook staan op de kaart een aantal fantastische zeedieren en zeemonsters. Helaas Zijn er geen audio-opnames gemaakt van deze monsters. We kunnen ons daarom alleen maar voorstellen wat voor angstaanjagende geluiden deze monsterlijke wezens maakten. Op de interactieve kaart Sounds of Sea Monsters zijn de geluiden van deze zeemonsters te horen.

De Carta Marina van Olaus Magnus. Bron afbeelding: Wikipedia

Lawal Mayoma is een 20-jarige kunstenaar uit Lagos, Nigeria. Ze maakt digitale kunstwerken met veel kleur. Volg haar op Instagram en bekijk hieronder twee van haar werken.

Om een ​​​​eenvoudige boog te laten staan, moet de vorm ervan, wanneer omgekeerd, de vorm hebben van een kettinglijn. Beton is nauwelijks tegen trek- en buigingskrachten bestand, maar kan wel goed druk opnemen; daarom is er bij deze boogvorm nauwelijks of geen wapening nodig.De Spaanse Catalaanse architect Antoni Gaudí volgde dit principe in de Sagrada Família in Barcelona. Hij ontwierp zijn bouwwerken ondersteboven en maakte modellen die aan touwen hingen.

Mobiele versie afsluiten