Opmerkelijke Zaken, week 35 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 35 – 2021 gaat het over een zwerfhondenknuffelaar, reclameborden en dansende lucifers. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Regen, donder en bliksem kun je zelf instellen op Pluvior

Spreken door te fluiten: in meer dan 80 culturen wordt er gefloten om met elkaar te communiceren.

Breng een bezoekje aan het online museum van uitgestorven videorecorders en accessories.

Stel, je graaft een gat door de aarde, recht naar de ander kant van onze planeet. Waar kom je dan terecht? Op de Supertunnel Simulator vind je het antwoord. Dit is een interactieve wereldbol waarmee je kunt virtueel een gat kunt graven. Het werkt simpel: even een locatie in de Supertunnel Simulator invoeren en je komt precies aan de andere kant van de aarde terecht.

De Maranta is een bijzonder gekleurde kamerplant die deel uitmaakt van de Marantaceae familie oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. De Maranta heeft verschillende bijnamen. De bekendste is ‘Prayer Plant’ of Gebedenplant. Dit komt doordat de Maranta zijn blaadjes ’s avonds naar boven vouwt, net als biddende handen. Bron Plantje

Bekijk het bidden op deze onderstaande video: een timelapse die in een tijdsbestek van 60 uur is opgenomen.

De Australische kunstenaar Phil Ferguson maakt gehaakte hoeden. Het zijn voedselhoeden: een megagrote aubergine, een kippenpoot of deze gigantische pizza.

pizzahoed

Eng, deze pompoen in de vorm van Frankenstein.

Mooi zonneproject van Pierre Brault.

Om even bij weg te zwijmelen: de zwerfhondenknuffelaar van Thailand.

Deze zee aan reclameborden vind je in een van de hoofdstraten nabij een ziekenhuis van El-Mansoera, een stad in het noordoosten van Egypte. Het zijn allemaal borden voor verschillende dokterspraktijken. Via Blog Jeroen Apers

De in Tokio wonende ontwerper Tomohiro Okazaki maakt bijzondere stop-motion animaties. In de hoofdrol staan lucifers. Met behulp van een pincet, wat verf, stroken papier en andere huishoudelijke voorwerpen laat Okazaki de lucifers bewegen, buigen en dansen. Bekijk het op onderstaande video.

The Blind Photographer is een intrigerende korte film. De film gaat over een fotograaf die tot het uiterste gaat om ongevraagd foto’s van daklozen te maken. Om zijn eigen woorden te gebruiken, wil hij dat zijn foto’s “niet somber geënsceneerd of geposeerd zijn, maar spontaan en vol vreugde”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *