Opmerkelijke Zaken, week 35 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 35 – 2020 gaat het over het verschil tussen olifanten en mensen, lopende geborduurde kunstwerken, kersenbloesem, mondkapjes en hond Zelda. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Weg met die korte url’s. Op de website aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkun je je url aanpassen

Jazz en duiven hebben meer met elkaar te maken dan je denkt. Duiven kunnen zelfs saxofoon spelen!

Het nummer Seductive Fantasy werd in 1979 opgenomen door Sun Ra And His Outer Space Arkestra en verscheen destijds op het album On Jupiter. Onlangs is er een nieuwe versie van gemaakt met bijbehorende hypnotiserende videoclip van Chad VanGaalen.

Bekijk hieronder een video van een kudde herten in Nara Park in Japan. Ze zijn lekker aan het chillen onder de kersenbloesem. Net een sprookje.

Kunstenares AJ Morgan maakt van Converse All Stars geborduurde kunstwerken. De schoenen worden versierd bladeren, bloemen, wolken en abstracte motieven. Op deze manier worden de schoenen draagbare kunstwerken die je voeten transformeren in een lopende kunstgalerie. Je vindt haar werk op Instagram. Via Brown Paper Bag.

geborduurde kunstwerken
geborduurde kunstwerken

Ballet Opera de Paris danst Romeo en Julia vanuit huis.

Ben je muzikant dan is het in de meeste gevallen niet zo moeilijk om met een mondkapje op te spelen. Maar als je een blaas- of koperinstrument bespeelt, dan wordt het een stuk lastiger. Het Japanse bedrijf Japanse Shimamura Music heeft daarom het Silica Clean Wind Instrument Compatible Antibacterial Deodorised Three-Dimensional Mask ontwikkeld, waarmee je wel een blaasinstrument kunt bespelen. Via Sora News.

Olifanten lijken veel meer meer op mensen dan we denken. De BBC legt uit hoe het zit.

Matt MacMillan, de vader van Baby Ryan heeft één jaar lang filmpjes van Ryan gemaakt en daarna gemonteerd op het nummer van Thunderstruck van AC/DC. Bekijk hieronder het resultaat.

Stress is vreselijk. Dat moet je voorkomen. Deze twee uur durende video van slome hiphop en wat kwallen ontstresst.

Hond Zelda werd tijdelijk opgevangen bij een fostergezin en werd daarna geadopteerd. Zelda ontsnapt daarna en loopt in 97 dagen terug naar haar fostergezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *