Opmerkelijke Zaken, week 35 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 35 – 2019 gaat het over plastic tasjes kunst, een pratende tattoo, slurpen mag en bakkebaarden. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 35 – 2019

We hebben overal namen voor. Voor dieren, muziekstijlen en planten. Maar kleuren zijn vaak naamloos. Die hebben vaak alleen een nummer. Maar daar kan je op Color Names verandering in aanbrengen en een naam voor een kleur verzinnen.

Grantwoolard heeft 70 klassieke muziekstukken tot een groot polyphoon werk omgetoverd. Hoeveel ken jij er?

Beroemdheden en hun katten. Hieronder Morgan Freeman met zijn kat.

Afbeelding via: Vintage.es

Een pratende tattoo en een koekje waar je beter maar vanaf kunt blijven. Check deze twee reclamefilmpjes hieronder.

Hoge nood graffiti

Afbeelding via Bits and Pieces

Li Ziqi woont samen met haar oma op het platteland in China. Ze maakt video’s over haar leven. Ze leeft eenvoudig, primitief zelfs, maar ze maakt wel gebruik van moderne media. Zo heeft haar You Tube-kanaal heeft zo’n 6 miljoen abonnees. Ze is ook retecommercieel en verdient heel wat met haar video’s. Maakt niet uit, de filmpjes zijn heerlijk om naar te kijken. Op onderstaande video maakt ze meubels van bamboe.

Chefkok Teiichi Sakurai heeft een paar tips voor het eten van ramen in een restaurant. Snel eten is belangrijk en slurpen mag, mits je niet aan misofonie lijdt. Bekijk het op de video hieronder.

Oude plastic tasjes over. Gooi ze niet weg, maar er kunst van. Op Mrs. Easton stond een artikel over Josh Blackwell. Hij maakt er plastic tasjes kunst van.

plastic tasjes kunst
plastic tasjes kunst

We vinden de duif maar een ordinaire vogel, maar in werkelijkheid is het een wonder der natuur. De duif kan recht omhoogvliegen door een enorme krachtsexplosie.

Oude camper wordt plantenbak.

Pete Ashton is een multimedia kunstenaar. Hij heeft afbeeldingen uit de strip Watchmen bij elkaar verzameld met behulp van een algoritme.

watchmen
Afbeelding via: Pete Ashton via Flickr

De rollende brug in Londen is een ontwerp van Heatherwick Studio en is sinds 2004 in gebruik. Eigenlijk rolt deze Rolling Brigde helemaal niet , maar is het meer een opkrullende brug. Bekijk de brug op de video.

Wordt Tom Cruise de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hij heeft wel alles mee: hij kan alles, zijn haar zit goed is, hij kan motorrijden en hij kan rennen! Run for president Tom Cruise! Er is inmiddels een campagnewebsite en een video.

Sideburns is het engelse woord voor bakkebaarden. Waarom gebruiken de Engelse dit gekke woord Op onderstaande animatie wordt uitgelegd waarom het begrip sideburns nog steeds wordt gebruikt.

Gekke gifjes verzameld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *