kunstgebit drilpudding

Opmerkelijke Zaken, week 35 – 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 35 – 2018 gaat het over kunstgebitten drilpudding, niet smeltende ijsjes, het duo Superstar and Star en Respect! Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 35 – 2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

Seksime viert hoogtij op het gebied van straatnamen. Zo is in de Braziliaanse stad São Paulo slechts 5000 van de 70.000 straten vernoemd naar vrouwen en 27.500 naar mannen. In Wenen is deze steden is het net zo slecht gesteld.

De vocabulaire van hiphopartiesten is onderzocht. Shakespeare blijft toch numero uno!

Heerlijke massage, zo tussen de schuifdeuren.

Lazy doggo

 

Bijzonder tapijt. Het is gemaakt van oude boeken. En het is veel dan een tapijt alleen. Het is een kunstwerk! De ontwerper is Pamela Paulsrud.

boeken tapijt
Afbeelding via Toxels.

Mmmmm, lekker! Dat is lekker een kunstgebitten drilpudding. Kun je ook zelf maken. Op Eat The Dead vind je het recept.

kunstgebit drilpudding

Nog meer nieuws op eetgebied zijn deze niet-smeltende ijsjes. Ze zijn gemaakt van pykrete. En dat is weer ijs met een beetje zaagsel. Op de video hieronder zie je zo’n niet smeltend ijse, niet smelten

Respect is het nummer waarmee Aretha Franklin wereldberoemd is geworden. Het is een cover van het nummer van Otis Redding. Maar het is veel meer dan een cover. Franklin maakt het een strijdlied voor rechtvaardigheid en werd omarmd door de black power movement, de feministische beweging en de mensenrechtenactivisten. Op de video hieronder zie je hoe Franklin dit voor elkaar heeft gekregen.

Dat is nog eens leuk oud worden!

Deze autohelikopter kan echt vliegen! Al is het maar heel even.

Het duo Superstar and Star kondigt aan dat ze een nieuw album hebben gemaakt. Het is te koop!

Dit filmpje is in 1938 geschoten. Dat is niet zo bijzonder. Maar wat wel bijzonder is, is dat de dame in het midden belt met een mobiele telefoon. Die was er dus al in die tijd! De mare gaat dat Dupont aan het experimenten was met dergelijke telefoons. Maar dit verhaal wordt door ook weer tegengesproken. Het is een raadsel!

Prahtige video over honden die schapen de kraal in drijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *