Kleurenpalet

Opmerkelijke Zaken, week 34 – 2017

In opmerkelijke zaken, week 34 gaat het over insectenburger, de persoonlijke ruimte van bomen, een muzikale typemachine, een springerige Duitse Dog en nog veel meer opmerkelijke zaken.

Ooit gehoord van zandzeepsodemineraalwatersteenstralen?

In Nepal worden er gierenrestaurants opgezet. In deze restaurants krijgen de gieren vogels te eten en worden jonge gieren verzorgd. Op deze manier hoopt men het aantal gieren weer op peil te krijgen.

Sommige bomen respecteren elkaars persoonlijke ruimte en houden hun takken op gepaste afstand van andere bomen. Crown Shyness wordt dit fenomeen ook wel genoemd.

Zwitserse supermarkten gaan insectenburgers verkopen.

Met een speciale kauwgom kun je checken of iemand tandontsteking heeft.

Nooit geweten dat de OV-fietsen die je bij ieder station in Nederland kan huren, grotendeels zijn gemaakt van afgedankte barrels. Beter natuurlijk dan ze naar een fietsenkerkhof te brengen!

Smaak doe je met je hele brein en wordt maar voor een klein deel bepaald door je tong!

Movebank heeft een jaar lang 150 diersoorten gevolgd die ten minste een afstand van 500 kilometer aflegde in een enkele richting. Deze migratie bewegingen werden achter elkaar geplakt in een prachtige animatie die weer op You Tube is gezet.

 

Een nieuw soort schep. Je kunt ermee sturen!

 

Muzikale typemachine waarmee je noten kunt typen.

De hond op onderstaande video heeft een baan. Hij zit in de reclame en probeert klanten te lokken naar de hamburgertent van zijn baasje.

Wist je dat films ook hun eigen kleuren hebben. Bekijk op dit Twitteraccount Cinemapalettes  de diverse kleurenpaletten van beroemde bioscoopfilms. Bekijk bijvoorbeeld hieronder eens naar het kleurenpalet van Forrest Gump en Trainspotting.

Kleurenpalet
Kleurenpalet van de film Forest Gump (1994)
kleurenpalet
Kleurenpalet van de film Trainsportting (1996)

In Seoul, Zuid Korea kun je fietspoolen op de Bike Share Farm. Naast dat je een stukje mee kunt fietsen, is dit rijwiel ook een rijdend tuintje dat bovendien energie opwekt met behulp van zonnepanelen. Bekijk de fiets in actie op onderstaande video.

Duitse Dog op een trampoline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *