Opmerkelijke Zaken, week 34– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 34– 2022 gaat het over geldautomaten, beroemde albums, sandwiches en stedenbouw voor voetgangers en fietsers. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Klokkenluiden in Rusland.

Afbeeldingen worden lekker maf met zwevende stippen.

Pinnen bij ABN AMRO, Rabobank en ING kan bij de Geldmaat. Ze zijn knalgeel en werken allemaal hetzelfde. Maar waar vind je die geldautomaten? De locatiewijzer biedt uitkomst.

De Fashion Research Library is een virtueel modemuseum. Je kan de collectie doorzoeken op onder meer merk, jaar, materiaal en land.

Elke werkdag kun je op de 1001 albumsgenerator een nieuw album beluisteren. Alle albums zijn afkomstig uit het beroemde muziekboek 1001 Albums You Must Hear Before You Die.

Volgens het Guinness World Records is de tweejarige Zeus officieel de grootste hond ter wereld. De Duitse Dog uit Bedford, Texas is 1.046 meter hoog, waardoor hij gemakkelijk water uit de gootsteen kan drinken. Bekijk Zeus op de video hieronder.

Amateur-stedenbouwkundigen gebruiken kunstmatige intelligentie om in beeld te brengen hoe steden eruit zouden zien als ze speciaal waren gebouwd voor voetgangers en fietsers, in plaats van voor auto’s. En ook een beetje kleur en wat natuur kan nooit kwaad. Hieronder enkele voorbeelden. Je vindt er meer op AI-generated street transformations.

Kunstenaar Ryoichi Mizutan uit Japan maakt prachtige houten mobielen. Hieronder twee exemplaren

De Japanse kalligraaf Takumi tekent in iets meer dan zeven minuten een alfabet waar in elke letter een hond is verwerkt.

De Chip butty, de Fluffernutter, de Kottenbutter en de Zapiekanka. Het zijn allemaal sandwiches. Ze staan op de lijst met de meest opmerkelijke sandwiches die er wereldwijd zoal bestaan.

sandwich
De Chip Butty sandwich. Bron afbeelding: David Jackmanson via Flickr.

Optische illusie: deze kubussen bewegen niet.