Opmerkelijke Zaken, week 34 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 34 – 2021 gaat het over Fischeinwickelpapier, voetbal en het geboortecijfer, een jurk van papier en een gebreide hoed. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Maak je eigen Bauhaus kunst met de Bauhaus Art Generator.

Hoe snel kun jij het alfabet typen? Test het op type the alphabet.

Fischeinwickelpapier. Wat betekent dat precies? Het is in ieder geval een Duits woord. Op Be Kitschig vind je het antwoord.

Olaf Breuning maakt grappige gezichtjes tijdens etenstijd. Bekijk zijn Instagramaccount.

Samuel is een tiener uit Ghana die zelf een elektrische houten motor heeft ontwikkeld. De motor rijdt op zonne-energie en speelt muziek af terwijl hij rijdt. Samuel heeft de motor niet allen zelf bedacht, maar ook gebouwd. Via Yen.

Voetbal als middel in de strijd tegen overbevolking! Wie had dat ooit gedacht? Toch is het echt zo dat er een relatie is tussen voetbal en het geboortecijfer. Want hoe meer de nationale voetalbalteams spelen en hoe meer ze winnen, hoe lager het geboortecijfer na negen maanden wordt De onderzoekers van het Duitse economisch onderzoeksinstituut IZA hebben de maandelijkse geboortecijfers van 50 Europese landen en de voetbalprestaties van de nationale elftallen in 27 internationale voetbaltoernooien naast elkaar gelegd. Uit dat onderzoek, getiteld More Goals, Fewer Babies?, bleek dat hoe beter de nationale elftallen presteerden en bekers gepaard wonnen, er 9 maanden na dit voetbaltoernooi een daling van het geboortecijfer te zien was. Bron: Bevolkingsbalans

voetbal en het geboortecijfer

Een trend in de jaren’60 op modegebied was de jurk van papier. je kon hem een paar het dragen, gewoon de prullenbak in mieteren. Niet bepaald duurzaam en in de jaren ’70 raakte deze modetrend in de vergetelheid. Via History’s Dumpster

jurk van papier

Peeta is een spraycan kunstenaar. Doodgewone muren worden kunstwerken en optische illusies.

muurschildering

Séverine Gallardo maakt vilten, geborduurde en gebreide hoeden. Ze studeerde in 2000 af aan kunstacademie in Marseille en maakt textielkunst gebaseerd haar herinneringen uit haar kindertijd. Bron: Thread fashion and costume.

gebreide hoed