Opmerkelijke Zaken, week 34 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 34 – 2020 gaat het over de anatomie van een schildpad, een geit op een paddle board, het platmaken van lege dozenen de Bomba uit Puerto Rico. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Anatomie van een schildpad.

Op Virtual Vacation kun je een kwisje doen. Waar ben je precies?

Tussen 1939 en 1941 verzamelde de Works Progress Administration samen met de New York City Tax Department foto’s van elk gebouw in de vijf stadsdelen van New York City. In 2018 waren alle foto’s gedigitaliseerd en werden de foto’s via een kaart toegankelijk gemaakt op 1940s NYC.

In het Letterform Archive vind je meer dan 60.000 items die iets te maken hebben met belettering, typografie, calligrafie en grafisch ontwerp. Ook deze bladzijden uit Japanse tijdschrift uit 1929 waarin typografie uit de jaren twintig wordt getoond. Heel modern!

Letterform Archive
Letterform Archive
Letterform Archive

Mr Mayhem uit Idaho is een geit op een paddle board.

Wist je dat de vorm van je voeten en je je tenen vertellen waar je vandaan komt. Check het hieronder.

voeten

Oude afgedankte iPhones hebben een zeer merkwaardig tweede leven gekregen. In Vietnam bouwde deze huiseigenaar, die vroeger werkte als telefoonverkoper, er een hek mee.

@minhhienapple

Tiếp tục ốp vỏ iphone lên tường đây các bạn♬ Coffin Dance – Dylan Locke

Jenzia Burgos heeft zijn nieuwe website The Black Music History Library gelanceerd. Je vindt er boeken, artikelen, documentaires, series, radiosegmenten en podcasts over zwarte muziek. Ook het verhaal over de Puerto Rico’s Bomba is in de site meegenomen.

Coby van 74 is verslaafd aan het platmaken van lege dozen. Ze houdt van recyclen en van opruimen wat er niet in hoort. Het liefst werkt ze op hoge hakken en heeft ze een mooie jurk aan.

Matergenics in Pittsburgh is een laboratorium waar materialen worden getest. het lab onderzoekt waarom onder bepaalde omstandigheden iets om gaat iets roesten, de verf zo snel afbladdert of waarom er betonrot plaatsvindt. Er gaat heel wat mis en de mooiste mislukkingen uit de afgelopen 30 jaar zijn verzameld in het Museum of Material Failures. De collectie van dit museum ziet er als een verzameling rotzooi: van een verroeste Olympische duikplank tot ontplofte gasleidingen. Toch is het doel van het museum om op deze gebreken te wijzen om ervoor te zorgen dat ze niet opnieuw voorkomen. Via Atlas Obscura.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *