Black Woodstock

Opmerkelijke Zaken, week 34 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 34 – 2019 gaat het over Black Woodstock, scheetbestendig ondergoed en honden die stokstijf stil kunnen staan. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 34 – 2019

Homofonen zijn een woorden, zinsdelen of zinnen die hetzelfde klinken, maar die verschillende betekenissen hebben. Doe de grote homofonenquiz om je homofonenkennis te testen.

De Sugarchair is gemaakt van suiker. Het is eigenlijk een lolly met diezelfde zoete kleurtjes. Het is een ontwerp van de Nederlandse designer Pieter Brenner

sugarchair
Afbeelding via Toxel

Op cats on synthesizers in space staan heel veel foto’s van katten op synthesizers in de ruimte. Hieronder kun je er alvast eentje bekijken.

Piest precas!

luiken
Bron afbeelding: Blog Jeroen Apers

Vreemd, waarom er zoveel aandacht is besteed aan de verjaardag van Woodstock, terwijl Black Woodstock een voetnoot is in de muzikale geschiedenis van de V.S.? Onterecht! Gelukkig verschijnt er in 2020 een documentaire verschijnen met nooit eerder vertoonde muzikale beelden van dit muziekfestival.

Wie is de schuldige?

In Lahore in Pakistan is het ongebruikelijke dat een vrouw een riksjah bestuurd. Bekijk de video over Rehana Kauser die als een van de weinig vrouwen dit beroep uitoefent.

Buck Weimer heeft scheetbestendig ondergoed uitgevonden. Een uitvinding uit nood geboren. Zijn vrouw Arlene heeft de ziekte van Crohn, waardoor ze veel winden moet laten. Vervelend voor de omgeving. Gelukkig bedacht Buck ondergoed met drie vervangbare koolstoffilters waardoor vieze geur wordt opgevangen.

Een groepje jongeren uit Nigeria, the Critics Company maakt korte science fiction films die ze opnemen met een smartphon en wat gratis software . Onlangs brachten ze hun 10 minuten durende film Z: The Beginning uit. Bekijk hem hieronder.

Deze honden kunnen stokstijf blijven staan. Totdat…

Ylvis zingt The Fox (What Does The Fox Say?). Wat een ontzettend slecht nummer.

Het Osipov State Russian Folk Orchestra speelt eigenlijk alleen maar Russische klassiekers. Soms laten ze ook een cover horen. Dit keer Stairway to Heaven van Led Zeppelin op de balalaika.

Een groep vrienden besloot in 20 een oud en roestig schip, de Kodiak-Queen, dat lag wachten om gesloopt te worden op een scheepswerf in Road Town, Tortola, te kopen. Het bleek een schip te zijn geweest dat in de Tweede Wereldoorlog dienst had gedaan. Het was een van de vijf schepen die het bombardement op Pearl Harbor op 7 december 1941 had ‘overleefd’. Het plan was om dit beroemde schip om te bouwen tot een kunstmatig rif. En er werd ook nog een reusachtige inktvis op het schip gemonteerd. Leer er meer over op de website en bekijk ook onderstaande video.

Sloop op bouw?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *