factuur

Opmerkelijke Zaken, week 33 – 2017

In Opmerkelijke Zaken week 33 – 2017 gaat het over een wasstraat voor bibliotheekboeken, bijzondere facturen, de spaghetti en gehaktballen gefilmd op zijn Quentin Tarantino’s en meer opmerkelijke zaken.

De bomenmakelaar handelt in bomen. Het is een intermediair voor mensen die hun gezonde, volwassen bomen weg willen doen en mensen die er eentje willen hebben. Op 1 september start de bomenhandel.

Waar woont je tegenvoeter?

Hoe komt het dat je gaat hikken van peper?

Ontdek de Game of Thrones Film locaties in Causeway Coast en Glens in Noord Ierland.

Op een eilandje voor de kust van Ierland leven meer dan 100 wallaby’s. De buideldieren komen van oorsprong alleen in Australië voor. Maar een aantal van hen is in de jaren 50 geïntroduceerd in Ierland en heeft zich goed aangepast aan het Ierse klimaat.

Heimwee naar de mat? Geen nood… Vintag.es verzamelde de mooiste foto’s van mensen met een matje.

matje
Dit is het discomat kapsel: lang van achter en geföhnd van boven.

Pimp My Factura oftewel ‘pimp mijn factuur’, is een initiatief van de speeltuinvereniging Publicidar uit Argentinië. Deze vereniging kan de rekeningen niet meer betalen en daarom hebben diverse kunstenaars kunstwerken gemaakt op de facturen. Je kunt deze kunstwerken kopen voor het bedrag dat op de factuur staat vermeld.

factuur
Kunstzinnige factuur te koop voor het goede doel!

De bibliotheek van Boston, de Boston Public Library, maakt zijn boeken schoon met een mini wasstraat voor boeken. bekijk de video hieronder.

A behind-the-scenes look at how we remove dust from our #books. It’s like a mini car wash for books, minus the water! #libraries #booklovers pic.twitter.com/3xGI6ZEHVJ

— BostonPublicLibrary (@BPLBoston) 20 april 2017

Als  deze hongerige rups flink dooreet wordt het een prachtige Papilio glaucus vlinder

Een Dinghy met een wieken is een vliegende Giro Boat. Bekijk hem in actie.

Patience is een klok met een menselijk gezicht. Het rechteroog geeft de uren aan en het linkeroog de minuten. De mond is de secondewijzer en gaat iedere seconde open. Bekijk de klok in actie op onderstaande video.

Spaghetti en gehaktballen. Een film á la Quentin Tarantino met etenswaren. Spannend!

Ook honden hebben recht op een kunstgebit.

hond met kunstgebit
Bron foto: Nick Holmes

Hoge nood!

hoge nood
Bron foto: The Cleary Dope

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *