Opmerkelijke Zaken, week 33 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 33 – 2023 gaat het over het de laatste internetcafés, hoofdtooien, ’s werelds kleinste eethuisje en winkelpuien in Japan. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Internetcafés zijn een uitstervend ras. Bijna iedereen heeft toegang tot het internet, dus die cafés zijn helemaal niet meer nodig. Toch zijn ze nog wel te vinden in Oeganda, Nepal, Lagos, Mexico, Argentinië en Hong Kong. lees het op Rest of the World.

Bonen voor de toekomst.

Alexander Graham Bell kennen we van zijn uitvinding: de telefoon. Ook heeft uitvindingen gedaan op het gebied van aerodynamica en luchtvaart. Zo experimenteerde hij met tetraëdrische vliegers. een Tetraëder is een tetraëder is een veelvlak met vier vlakken in de vorm van een driehoek, vier hoekpunten en zes ribben. Bell wilde een ​​vlieger bouwen die een een mens kon vervoeren in de lucht. De vliegers waren dus eigenlijk een experiment om te kijken of bemande vluchten mogelijk waren. Op de video hieronder zie je een aantal van die vliegers.

In Watkins Glen in de V.S., staat ’s werelds kleinste eethuisje. De bijnaam is dan ook World’s Smallest Diner . Het staat er al sinds 2017 maar kreeg onlangs wat extra aandacht door een tweet van een gouverneur. De eigenaar Gerry Collins was 76 toen hij het eethuis opende. Het is ruim 3 vierkante meter groot. Collins serveert hotdogs. Check de posts over World’s Smallest Diner op Instagram.

Séverine Gallardo maakt bijzondere hoeden en soms zelfs kronen van vilt en borduurwerk. Deze hoofdtooien zijn een lust voor het oog. Halbo Kool is model. Via Thread fashion and costume

Storefronts of Japan is een Instagram account dat vol met foto’s staat van winkelpuien in Japan. Dichte winkelpuien met de rolluiken naar beneden, puien met gekke kleurtje of met heel veel planten. Hieronder vind je twee voorbeelden

In Zermatt, in Zwitserland, zijn alle personenauto’s en benzineauto’s verboden. Maar heb je een bedrijf, dan kun je misschien een van de speciale, kleine auto kopen van het merk Stimbo.