Opmerkelijke Zaken, week 33– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 33– 2022 gaat het over misdaad, 2,7 miljoen bomen, een stenenkunstenaar en het zonnestelsel van voedsel. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Misdaadmap geeft een actueel overzicht van overtredingen en misdaden in Nederland. Je kan selecteren op basis van postcode.

De Oligarch.info Yacht Map toont op welke locaties de jachten van oligarchen in beslag zijn genomen. De jachten die op de kaart worden getoond, kunnen worden gefilterd op de naam van een oligarch, op waarde en op status. Zo bleek dat ook het jacht van Vladimir Poetin in beslag is genomen. Het jacht heeft een waarde van 700 miljoen dollar en is voor het laatst gezien op 2 maart in de Ligurische Zee.

Het Braziliaanse echtpaar Lélia en Sebastião besloot 30 jaar geleden aan een reddingspoging van een deel van het Amazonewoud. Ze kochten een oude boerderij en begonnen met het planten van bomen. In 30 jaar tijd planten ze maar liefst 2,7 miljoen exemplaren. Hierdoor is er weer een groot stuk bos bijgekomen en zijn bovendien verschillende diersoorten weer teruggekeerd. Meer vind je op Instituto Terra.

Het zonnestelsel gemaakt van voedsel. Zo is Mercurius gemaakt van een koekje, Venus van een kom soep soep en Jupiter is bereid uit een sandwich. Bekijk meer op het Twitter account van Fraser Cain.

Humor en aardewerk gaan prima samen. Dat laat kunstenares Kitty Shepherd zien met haar vazen waarop ijsjes figureren. Hieronder de FAB lolly vase.

Akie is een stenenkunstenaar. Hij tekent op kleine stenen dierfiguren, die precies in de palm van je hand passen. Hieronder drie voorbeelden en checnk ook zijn Instagram