Opmerkelijke Zaken, week 33 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 33 – 2021 gaat het over broden en vissen, samples uit de wasmachine en de gulden snede van het menselijke gelaat. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Iedere dag drank op Drink Days.

Tapedeck is pure nostalgie: heel veel analoge cassettebandjes.

Ouderschapsspijt of babyberouw. Het kom vaker voor dan je denkt. Ouders met kinderen die liever kinderloos waren gebleven. Er blijkt een hoop ouders te zijn die spijt hebben dat ze kinderen hebben gekregen. Deze conclusie volgt uit nieuw onderzoek in Polen door wetenschapper Konrad Piotrowski. In Polen gaat het om 13% en volgens de onderzoeker is de situatie in Nederland vergelijkbaar.

Met de Wav-o-Wash-LaundroMatic-X4000 haal je samples uit de wasmachine. De Wav-o-Wash is een experimentele sample creator die juist niet AI is, want AI is voorspelbaar. Deze wasmachine doet zijn ding volslagen random. Je kunt de wasmachine ook zelf gebruiken. gewoon even downloaden.

Wav-o-Wash

De Ochtend van 4 op NPO Radio 4 houdt deze zomer de verkiezing van het mooiste kunstwerk in de openbare ruimte. Nederland heeft er heel wat. Van beelden, street art, muurschilderingen tot rotondekunstwerken en landschapskunst. Iedere week werd in een andere regio door de luisteraars het mooiste kunstwerk uitgekozen. In Zuid-Nederland was dat het kunstwerk Broden en Vissen in Breskens. Het is in 1997 geschilderd door Johnny Beerens op de graansilo. Het kunstwerk is 20 bij 22 meter groot en toont vijf broden en twee vissen, naar een verhaal uit het Nieuwe Testament. Het kunstwerk wordt binnenkort verplaatst naar een silo in de Zevenaarhaven bij Terneuzen.

broden en vissen

Blob Dance

De gulden snede of golden ratio van het menselijke gelaat, zijn die door ons wordt gezien als de perfecte verhoudingen van het gezicht. Een gezicht dat voldoet aan die golden ratio vinden we mooi. En dat is niet alleen heden ten dage zo, maar is al een eeuwenoud fenomeen. Bekijk het maar op de video hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *