Opmerkelijke Zaken, week 33 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 33 – 2020 gaat het over een basketbalveld vol met scheuren, hippe henna-versieringen, een meloentas en een horloge dat is gemaakt van afval. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Popcorn maken in super slow motion.

Op Paperdiorama kun je papieren bouwpakketten en bouwplaten downloaden en zelf in elkaar kunt knutselen. Als het maar van papier is! Je vindt er de meest vreemde bouwplaten. Veel auto’s, vliegtuigen, treinen, maar ook een heuse tuktuk.

Henna wordt gebruikt voor lichaamsversiering. Vaak zijn handen en voet versierd met henna. Een Marokkaanse hennatatoeage wordt met een spuitje aangebracht en de versieringen kenmerken zich van oudsher door hun geometrisch karakter. Dr.azra heeft deze traditionele henna-kunst vertaal naar het heden en geeft er een eigentijdse draai aan. Bekijk hieronder een paar voorbeelden.

Kunstenaar Victor Solomon heeft het kapotte asfalt van basketbalveld gerepareerd met behulp van de Japanse kunst van kintsugi. Traditioneel houdt de kintsugi-methode het repareren van aardewerk in met lijm gemengd met goudpoeder. Hierdoor worden scheuren niet verborgen, maar juist nog meer zichtbaar gemaakt. Dit is een herinnering aan het verleden van het aardewerk en wat het heeft meegemaakt.

De Galaksija is een computer die je zelf in elkaar moet zetten ontworpen door Voja Antonić. Je kon hem ook als kant-en-klaar model kopen maar zelfbouw exemplaren waren populairder. Er zijn ongeveer 10.000 van verkocht, waarvan 7.000 als bouwdoos. De Galaksija is in 1983 op de markt verschenen en in Joegoslavië werd het een rage. Het idee erachter was simpel: technologie voor iedereen beschikbaar maken. Via No Tech Magazine.

Cassie Arnold breit kledingstukken. Bijzondere kledingstukken.

https://www.instagram.com/p/CBd0xFjl-xK/?utm_source=ig_web_copy_link

Hoe vervoer je een meloen? In een meloentas natuurlijk!

Muziek met de zweep. Luister naar Cotton Eye Joe.

Alles is te recyclen. Zelfs een oude vliegtuigmotor. Die kun je gewoon ombouwen tot een caravan.

De Garbage Watch is een horloge dat is gemaakt van afval. Van spullen die anders op de vuilnisbelt zouden belanden. In het horloge is heel veel elektronisch afval verwerkt zoals moederborden en computeronderdelen.

Garbage Watch

In coronatijd moet je dansen op afstand: Distance Dance dus.