folly

Opmerkelijke Zaken, week 33 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 33 – 2019 gaat het over bedreigde geluiden, Ikea handleiding voor Trump en de allersteilste weg ter wereld. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 33 – 2019

Neem een mandje in plaats van een karretje als je naar de supermarkt gaat. Dit is een van de 30 tips om goedkoper boodschappen te doen. Handig!!!

In het online Museum Of Endangered Sounds vind je geluiden die zijn uitgestorven. Je hoort zo zelden meer omdat de machines en apparaten waarmee ze gemaakt worden, niet meer worden gebruikt. Het geluid van een matrix printer, de ringtone van een Nokia mobieltje en het geklik van een Olympus camera en meer.

De truc voor mannen die kaal worden en dit willen maskeren, is de zogenaamde comb over.

Afbeelding via The Hair Hall of Fame

Lekker flauw, maar wel leuk!

Deze Ikea handleiding is super handig voor Donald Trump. Dan begrijpt hij misschien hoe het rechtssysteem in Zweden werkt. Je kunt de handleiding downloaden op Sweden versus Trump.

Folly Art Norg is een route uitgezet van ruim zeven kilometer lang die leidt langs twintig folly’s rondom het Drentse plaatsje Norg. Een folly is een nutteloos en bizar bouwwerk, zoiets als dit object op onderstaande foto.

folly

Wat doe je als het regent? Dan trek je een regenpak aan met bijbehorende bril.

Filmmaker Dirk Koy maakte een ​​bewegend kunstwerk van skiërs die van een helling afkomen.

De allersteilste weg ter wereld ligt in Wales. De hellingsgraad is maar liefst 37,5%. Het gaat om de Ffordd Pen Llech die ligt in in het historische centrum van Harlech in Wales. Hiermee is Baldwin Street in Dunedin, Nieuw-Zeeland, van de troon gestoten. Bekijk het op onderstaande video.

Op Thread Fashiona and Costume stond een filmpje van Kikimora Studio. Het brein achter dit creatieve gezelschap is danseres Olga Saretsky uit Kazachstan die in 2006 naar Amerika emigreerde. Op de video hieronder zie je Multihead met wel heel bijzondere kostuums.