Lucy

Opmerkelijke Zaken, week 32 – 2017

In Opmerkelijke Zaken, week 32 – 2017 gaat het over duurzaam toiletpapier, rolschaatsen met hakken, poepverzamelaar, Lucy en meer opmerkelijke zaken.

The Good Roll is duurzaam toiletpapier. Met dit toiletpapier kun je je billen afvegen zonder dat daarvoor een boom moet worden omgehakt en waarmee je bovendien meehelpt aan goede sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden.

Vind een voedselbos bij jou in de buurt.

Wees voorbereid als de politie achter je aan zit. Je moet je altijd kunnen verstoppen!

De zelfportretten van Pablo Picasso zijn door Open Culture op een rijtje gezet. Van een zelfportret van een 15 jaar jonge Picasso tot zijn laatste zelfportret in 1972, toen hij 90 jaar oud was.

De voorvader van alle hedendaagse bloemen zag eruit als een lelie.

Gefossiliseerde feces zijn fossiele uitwerpselen, oftewel heel oude poep. George Frandsen verzamelt fossiele poep en runt bovendien het Poozeum, ja…. een poepmuseum!

Deze lijntjes lopen echt parallel aan elkaar!

parallel
Bron: Book of Joe

80 kevers ter ere het 10 jaar bestaan van Tacky Racoons.

kevers
Bron: Everlasting Blort

Flipbook dat wordt aangedreven door een boormachine.

flipbook
Bron: WolfCatWorkshop

Dure rolschaatsen! Ze kosten $2.625,-. het zijn rolschaatsen met hoge hakken en ze zijn dan ook van Saint Laurent.

rolschaats met hakken
Bron: Geekology

Lucy, ons  familielid dat meer dan 3 miljoen jaar geleden leefde, was de eerste mensachtige die op twee benen kon lopen. En Lucy loopt lekker soepel zoals je op onderstaande animatie kunt zien.

Lucy
Bron: Humanistic Science

Skateboarder Christian Flores trainde twee jaar lang op een skateboard truc. Hij heeft het wel een paar duizend keer geprobeerd voordat het lukt. Ook raakte hij gewond en moest twee keer naar het ziekenhuis. Maar de truc lukte uiteindelijk wel!

Door de heftige regenbuien zo’n twee weken geleden, hadden veel gebieden in Nieuw Zeeland te kampen met overstromingen. Om aan de verdrinkingsdood te ontsnapten, surfden drie konijnen op de rug van een schapenkudde naar droger gelegen gebied. Bekijk het op onderstaande video.