Opmerkelijke Zaken, week 32 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 32 – 2023 gaat het over het voortbestaan van een buurtsuper, ondersteboven kunst en pickle pizza. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Op Chip Player kun je allemaal tunes van spelcomputers beluisteren.

Op First Versions zie je de eerste versie van Heineken, Coca-Cola, leg, Bbarbie , The Simpson, David Bowie en nog veel meer.

Chez Baldwin is een playlist waarop nummers staan die James Baldwin vaak beluisterde. Dat weten we omdat deze vinylplaten na zijn dood in 1987 in zijn woning, Chez Baldwin. zijn achtergelaten. Baldwin woonde toen in St. Paul de-Vence, een stad in het zuiden van Frankrijk. Heel veel soul en jazz.

Wist je dat bomen met elkaar praten. Dat heet het Wood Wide Web. Dat doen ze met behulp van een schimmelnetwerk . Sommige planten gebruiken het systeem om hun nakomelingen te ondersteunen, terwijl andere het misbruiken om hun rivalen te saboteren. Bekijk de video hieronder.

De enige buurtsuper in Baambrugge kan blijven bestaan. Dit dankzij de steun van dorpsbewoners. Zij steken zelf de handen uit de mouwen en komen met tientallen vrijwilligers in de winkel werken.

Talloze kunstwerken zijn verkeerd om opgehangen in musea. Meestal per ongeluk, maar soms met opzet. Het portret van Felipe V dat je kunt bewonderen in het Museo de l’Almodí is ondersteboven opgehangen. Dit als vergelding voor de verwoesting die hij aanrichtte aan de stad tijdens de Spaanse Successieoorlog in het begin van de 18de eeuw.

verkeerd om portret
Portret van Felipe V. Via Wikipedia

Met deze trein maak je de mooiste pizza-toppings.

En nog meer pizza nieuws. Domino’s Japan is bedenker van vreemde pizza’s. Dit keer hebben ze de Pickle Pizza bedacht. Een pizza met daarop 0,5 kilo gesneden augurk. Bekijk hieronder hoe de pizza wordt bereid.

Wat gebeurt er als een hond iets doorslikt? Je kunt het bekijken omdat er een röntgenvideo van is gemaakt.