Opmerkelijke Zaken, week 32– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 32– 2022 gaat het over een muzikale compositie op basis van het weerbericht, bouwen zonder spijkers, Franse auto’s en muziekmaken op een fietsstuur. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Peerdiem: elke dag een ander schilderij om te bekijken.

Aan de hand van de huidige lokale weerbericht genereert The Conditional Orchestra unieke composities. Zo kun je luisteren naar een compositie die gebaseerd is op het weer in Vlissingen, Sydney, Kaapstad en meer plaatsen.

Van restjes hout, kun je een hele mooie vaas maken. Kijk maar hoe Oliver Gomes dat doet.

Neom wordt een futuristische megastad. De stad komt te liggen in Saudi-Arabië aan de rand van de Rode Zee. Neom wordt maar liefst 33 keer groter dan New York. Met glow in the dark-zand, een kunstmatige maan, vliegende auto’s en robot-dinosaurussen.

Kun je muziekmaken op een fietsstuur? Bekijk onderstaand filmpje en zie het antwoord.

In Polen is er een LARP-groep @4thofJulyLarp waarbij de deelnemers de rol spelen van hedendaagse doodgewone Amerikanen. De groep komt samen en showt hun meest Amerikaans-achtige outfits en spelen verschillende scenario’s uit waarvan ze denken dat ze in de VS zouden gebeuren. Hieronder wat foto’s.

LARP VS
LARP VS
LARP VS

MPA 019 MICRO PIPES is een muziekinstrument gemaakt door Azzam Bells. Met dit instrument kun je experimentele muziek maken en is het een handig instrument om filmmuziek mee te maken. Je kunt het instrument kopen op Etsy. Bekijk de MPA 019 hieronder in actie.

Dit huis in Japan werd 100 jaar geleden gebouwd. Er werden geen spijkers en schroeven gebruikt. Allen pen gat verbindingen en deuvels

Jose Biesbrouck is gek op Franse auto’s. Hij heeft al meer dan 45 jaar heel wat 2pk onderdelen verzameld. Ook spaart hij Citroën en Panhard folders. Die heeft hij ingedeeld Citroen 2pk in de fifties, sixties , seventies en eighties De folders uit de jaren ’60 zijn echt de moeite waard.

Citroën