Opmerkelijke Zaken, week 32 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 32 – 2021 gaat het over berichten op het antwoordapparaat, motten in actie, het Portugees oorlogsschip en een low tech koeling. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Kaleidoscope Painter.

De kleurpotloden boog.

Hoe slecht is jouw Spotify playlist? Heb je wel een beetje smaak? Jouw muzikale voorkeuren kunnen worden doorgelicht door een knap stukje A.I. Ook je muzikale smaak laten doorlichten? Doe dat dan op judge my spotify.

After the tone is een eerbetoon aan het aloude antwoordapparaat. Het is een verzameling met berichten die ooit op een antwoordapparaat te horen waren.

Mode in 1964: de tijd waarin het hip en trendy werd voor vrouwen om broeken te dragen.

Motten in actie. Ze zijn op een spectaculaire manier gefilmd, zodat je de pracht van deze fladderaars ziet. Bekijk hieronder de 7 motten in super slow motion.

Waarom staat deze rieten pauwenstoel op zoveel albumhoezen? Lees er meer over op The Vinylfactory

Het Portugees oorlogsschip is een kwal die voorkomt in de warmere zeeën. En eigenlijk is het helemaal geen kwal. Het is een complexe kolonie van honderden poliepen van vier typen. Je moet hard wegzwemmen als je dit dier tegenkomt. Het dier kan namelijk steken. Het gif doodt meestal niet, maar veroorzaakt wel veel pijn, soms koorts, een shock en ademhalingsproblemen. Toch overleven sommige mensen een ontmoeting met het Portugees oorlogsschip niet. Ze kunnen namelijk in het water in de tentakels verstrikt raken, verlamd raken en verdrinken. Bron Kwallenradar en Wikipedia

Wat doe je als je verveelt? Ja dan is het puzzelen geblazen.

Op de afbeelding hieronder zie je koeling middels een windvanger functioneert. De windvanger werd en wordt nog steeds gebruikt in Iran. Zo’n windvanger is een traditioneel architectonisch element dat wordt gebruikt om natuurlijke ventilatie en passieve koeling in gebouwen te realiseren. Super low tech. Via Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *