relatie

Opmerkelijke Zaken, week 32 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 32 – 2019 gaat het over cassettebandjes, ijsbergen maken, een Formule 1 met eekhoorns en pizza borduren. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 32 – 2019

Verzameling airco’s

Het cassettebandje is weer hipperdepip. Op Discogs gaan ze grif over de toonbank. Discogs heeft een top 100 opgesteld van duurste cassettebandjes die zijn verkocht. De allerduurste was die van The Artist (Formerly Known As Prince). Voor dit bandje werd maar liefst $4.117,- betaald.

Ooit is de sleutelring door iemand bedacht. Een geniale uitvinding, maar zwaar onderschat.

sleutelring
Bron afbeelding: Public Domain Pictures

Relaties zijn een puzzel.

relatie
Afbeelding via: Ka-Ching

Geen plek meer in je bagage, dan maar op je hoofd.

Waarom komt een kat altijd op zijn pootjes terecht? Zelfs als hij van grote hoogte valt. Zo viel kat Voodoo in 2008 van de 34ste verdieping van een wolkenkrabber in Brisbane in Australië. Voodoo overleefde de val. Dat komt door de valreflex van katten, waarbij het dier een draaiing maakt als een soort wokkel. En dat kan weer door zijn flexibele ruggengraat. Check het op onderstaand filmpje.

De Japanse textielkunstenares Ipnot houdt van eten en borduren. Daarom borduurt ze voedsel. Pizza bijvoorbeeld of een colafles, een ijsje of een fles ketchup. Hieronder twee voorbeelden.

geborduurde pizza
Afbeelding via Toxel
geborduurde ketchup
Afbeelding via Toxel

Op Discarding images vind je een verzameling met leuke gezellige plaatjes uit de Middeleeuwen. Zoals deze aan-zijn-kont-likkende-kat bijvoorbeeld.

Met deze eekhoorns wordt de Formule 1 toch nog leuk!

De muur van Trump is niet de gezelligste plek op aarde. Daarom heeft Kunstenaarsduo Ronald Rael en Virginia San Fratello tussen de spijlen van het hek een aantal knalroze wippen geplaatst. Het is een ludieke manier om de twee gescheiden werelden bij elkaar te brengen.

Elk keer als Donald Trump een tweet plaatst, komt er uit dit hoofd een ibuprofen gespuugd. Dit om verdere presidentiële hoofdpijn te verlichten.

Het klinkt futuristisch maar misschien wordt het werkelijkheid. Een team van ontwerpers onder leiding van Faris Rajak Kotahatuhaha heeft namelijk een onderzeeër ontworpen die ijsbergen maakt. Op deze manier kan het noordpoolgebied weer worden bevroren en het polaire ecosysteem weer worden hersteld. Dat heeft dat heeft direct effect op de balans van het klimaat op aarde. Lees er meer over op Het Kan Wel en Bekijk het idee op de video hieronder.