Opmerkelijke Zaken, week 31 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 31 – 2023 gaat het over vrolijke schroefjes, country uit Afrika, bananenschillen, Australische messen, menstruatie en rituelen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

De katten van Cat-gpt weten alles.

Aywren verzamelt paarden. Model welteverstaan. Hij heeft zijn collectie online gezet op Wren’s Stables.

The small vehicles of Tokyo is een artikel over de kleine karretjes, trolly’s en meubelhondjes waarmee koeriers in Tokio de pakketjes in de stad afleveren.

Alles wat je wilt weten over Australische militaire messen vind je op Australian military knives.van knokkelmessen tot machetes en van bijlen tot kukri’s.

Overbodig papier wekt de illusie van duurzaamheid. Een cadeautje flink inpakken is slecht voor het milieu. Al denken we dat papier een milieuvriendelijk alternatief is voor plastic. Maar het tegendeel is waar. Dat inpakken met papier brengt juist schade toe aan het milieu. Veel producten worden verkocht in meerdere lagen verpakkingsmateriaal, met grote bergen verpakkingsafval tot gevolg. Lees er meer over op Duurzaamheidskompas.

Typisch blanke Amerikaanse countrymuziek is ook hot in Afrika en met name in Oost-Afrika. In Kenia en in andere delen van Engelstalig Afrika floreert dit genre al bijna een eeuw. Country heeft iets weg van van het lokale genre genaamd Mugithi. Ook de boodschap in veel country songs is ook voor veel Kenianen een feest der herkenning, namelijk liefde, familie, het platteland, het geloof en het arbeidersleven. Luister hieronder naar Amanda van Steve Rogers en Kareh B. Via Tsjakka Boem

De schil van een banaan is het perfecte canvas voor een balpen. Bekijk hieronder het bewijs, probeer het zelf en stuur jouw kunstwerk in en wellicht komt jouw banaan het online museum te staan!

Een vliegtuigje vouwen doe je meestal van papier. Maar je kunt er ook eentje maken van een blikjes. Op Instructables staat hoe dat moet. Op de video hieronder zie je vliegtuigjes in acties.

Smiley Screws zijn vrolijke schroefjes. Ze zijn bedacht door ontwerper Yuma Kano. Je hebt er wel een speciale vrolijke schroevendraaier voor nodig.

Op het instagram-account ritualstudies vind mooie plaatjes van rituelen van over de hele wereld. Zoals de kledingdracht van de Brokpa uit India en de versiering van de Yerevan metro in Armenië.

Wat hebben mensen, mensapen, sommige vleermuizen en spitsmuizen met elkaar gemeen? Deze diersoorten worden ongesteld. Meer feiten over de menstruatie kun je in onderstaande video bekijken.