Opmerkelijke Zaken, week 31– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 31– 2022 gaat het over beroemde mensen, muziek uit de vuilnisbak, de zwartste verf die er bestaat en de metro als muziekinstrument. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Topi Tjukanov is de maker van de Notable People kaart. Op deze kaart staat aangegeven welke beroemde mensen in jouw stad zijn geboren.

Wikenigma is een encyclopedie van het onbekende. Het is een op Wikipedia gebaseerde informatiebron die gewijd is aan het documenteren van fundamentele hiaten in de menselijke kennis. Het is een opsomming van wetenschappelijke en wetenschappelijke vragen waar niemand, waar dan ook ter wereld, een antwoord op heeft kunnen geven.

Conductor is een muziekstuk van Alexander Chen, waarbij de New Yorkse metro het muziekinstrument vormt. Iedere keer als er een metro vertrekt, klinkt er een snaar.

Musou Black is zwarte verf. Niet zomaar zwarte verf, maar de zwartste acrylverf die er bestaat en absorbeert 99,6% van al het licht. Het effect is alsof je naar een zwart gat zit te kijken omdat alle contouren onzichtbaar worden. Het is superdure verf en een liter kost ongeveer €1300,-. Een Japanse carrossier spoot een Porsche 911 over met Musou Black. En het ziet er behoorlijk vreemd uit, want welvingen en lijnen lijken weg te vallen. Het lijkt alsof je naar een tweedimensionale auto zit te kijken. Bekijk het resultaat hieronder.

Spelletje met zeshoeken: Draai de pijpleidingen zodanig dat ze zonder onderbrekingen met elkaar zijn verbonden.

spelletje

Fulu Miziki Kinshasa Music Warriors is een muzikantencollectief uit Kinshasa, Democratische Republiek Congo. Ze spelen op instrumenten die gemaakt zijn van gerecycled afval. Fulu Miziki betekent muziek uit de vuilnisbak. De kostuums passen er helemaal bij en zijn ook gemaakt van afval. Het collectief wil met muziek en de kostuum Afrikaanse boodschap van artistieke bevrijding vieren en willen ze aandacht vestigen op ecologische situatie in Congo.