Opmerkelijke Zaken, week 31 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 31 – 2021 gaat het over was drogen om de hoek, drummen op het water, geverfde geweien en de Paganini van de basgitaar. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Windows96

Bierviltjes, cd’s of andere platte schijven kunnen nooit worden gebruikt als frisbee. Daar is onderzoek naar gedaan. Je kunt het hier nalezen.

In Finland zijn er jaarlijks zo’n 4000 ongelukken die veroorzaakt worden door een botsing tussen rendier en auto. Daarom worden de geweien van rendieren nu geverfd met een reflecterende verf, zodat de dieren ’s nachts zichtbaar zijn.

Handig: Aan deze waslijn kan je ook ‘om de hoek’ kleren ophangen om ze te drogen. Wil je hem zelf maken? Kijk dan op OddEmulsion van Jonas Görgen wordt uitgelegd hoe dat moet.

Joosh praat met zijn hond over culinaire zaken.

Deze vrachtwagenchauffeur is geslaagd voor zijn rijexamen. Achteruitrijden kan hij als een pro. En daarna een kopje thee.

MTV is 40 jaar geworden. Op 1 augustus 1981 zond de zender voor het eerst uit. Destijds revolutionair, want MTV liet non-stop videoclips zien. De allereerste clip die uitgezonden werd, was Video Killed the Radio Star van Buggles.

Logo van MTV uit 1981. Bron afbeelding: MTV Networks via Wikimedia Commons

Bij water drumming wordt de rivier als drumstel gebruikt. Vrouwen zijn vrouwen de bespelers en de Baka, een volk uit Afrika hebben ze er zelfs een speciale naam voor: Liquindi.

Columbophile is een website over Columbo. Dit was een Amerikaanse politieserie met in de hoofdrol Peter Falk. De serie liep tussen 1971 en 2003. Er wordt ook gepost op Instagram en op Facebook. De bekendste uitspraak van Columbo was “Just one more thing”.

Een groep vrienden maakte een documentaire over bassist Jaco Pastorius. Ze begonnen er in 2006 mee, maar raakten alle beelden die ze tot dan hadden opgenomen, kwijt. Vele jaren later vonden ze op zolder de harddisk met de beelden terug en maakten alsnog de documentaire over de Paganini van de basgitaar. Je kunt de docu hieronder bekijken. Via Basgitaarshop