Opmerkelijke Zaken, week 30 – 2023 gaat het over

In Opmerkelijke Zaken, week 30 – 2023 gaat het over wespen, verdampte mensen, 6 corgis en muurschilderingen in Benin. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Workout.lol is gemaakt door Vincent. Je vindt hier tal van fitness oefeningen en video’s.

Hou je van rekenen? Check dan Calculator Space, een website waarop allerlei soorten online calculators zijn verzameld.

Wist je dat 1,5 miljoen vliegen en ook 6 volwassen corgis 69 kilo wegen. Meer kilo’s vind je op weight to objects.

Wespen zijn niet bepaald de meest geliefde insecten Toch zijn ze cruciaal zijn voor de biodiversiteit van onze planeet. Bekijk het op onderstaande video.

Phil is art nouveau fanaat. Hij maakt foto’s van art nouveau architectuur en voorwerpen en plaatst die op zijn Instagram account.

De Oekraïense houtbewerker Oleksandr Hrytsai maakt maskers van hout. Op de video hieronder zie je hoe hij een masker maakt van een ork uit Lord of the Rings.

In Japan zijn er jaarlijks zo’n 80.000 mensen vermist. Een paar zijn gevonden, maar velen zijn vrijwillig verdwenen. Ze willen niet worden gevonden. Dit vermisten worden verdampte mensen genoemd. Ze kiezen ervoor om uit hun bestaande leven te verdwijnen. Dat kan zijn omdat ze schulden hebben, kampen met geestelijke gezondheidsproblemen of het niet hebben hebben gemaakt in de Japanse samenleving. Sommige van deze verdampte mensen huren nachtverhuizers in om hen te helpen verdwijnen. Bekijk hieronder een reportage over deze verdampten.

In de stad Cotonou in Benin zijn saaie grijze muren gebruikt als canvas door nationale en internationale kunstenaars. De muurschilderingen vormen een mooie achtergrond voor het passerend verkeer. In dit geval een motortaxi die langsrijdt.

Marianne Seiman is professioneeel haker. Ze haakt koraal, paddestoelen, bloemen of planten. Sommige haakwerken zijn te koop. Check haar website en haar Instagram account.

paddestoelen
haakwerk

Frankey (Frank de Ruwe) is een Amsterdamse straatartiest die allerlei extra’s toevoegt aan gewone objecten zoals verkeersborden, standbeelden, bomen en lantaarnpalen. Bekijk zijn werk op de video hieronder.