Opmerkelijke Zaken, week 30– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 30– 2022 gaat het over Compuserve, een gelukkige hangmat, een groene muur en dingbats. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Histograpy is een interactieve tijdlijn met de duizenden historische gebeurtenissen die vermeld staan op Wikipedia.

Ken je Compuserve nog? In de beginjaren van het digitale tijdperk kon je via een modem inbellen op het netwerk van Compuserve en zo gebruikmaken van e-mail, chatten, nieuwsdiensten en kon je bestanden downloaden en uploaden. En Compuserve bestaat nog steeds!

De Great Green Wall is een project om een ‘muur’ van bomen dwars door Afrika te planten. Het moet een groene strook worden van 8000 kilometer die loopt te houden van Senegal in West Afrika tot Djibouti in Oost Afrika. Doel van deze groene muur is om het Saharazand tegen te houden zodat ontbossing en verwoestijning wordt gestopt. Hierdoor kan er meer voedsel worden verbouwd en komen er ook weer meer banen. En doordat met name jongeren dan weer vooruitzichten hebben zullen ze hun land niet willen ontvluchten.

Zangeres Inna Modja uit Mali vertelt over de noodzaak van de Great Green Wall

In Nederland zie je het niet veel, maar in het Zuidelijke deel van de Verenigde Staten en in Los Angeles, is de dingbat een bekend fenomeen. Het zijn klein appartementencomplexjes die iets weg hebben van een schoenendoos en met platte daken.

dingbta
Voorbeeld van een dingbat. Bron afbeelding Wikipedia

Meestal zijn dergelijke appartementencomplexen twee of drie verdiepingen hoog en hebben ze een overhangende gevel, zodat je eronder je auto kunt parkeren in de schaduw. Hieronder kun je een documentaire over deze bouwstijl bekijken. Via 99% Invisable.

De Happy Hammock is een ophangsysteem voor hangmatten. Het is bovendien een ode aan mooie herinneringen en de jarenlange liefde van de ontwerper voor hangmatten. Met zijn rode hangmat hangend tussen een minimaal zwart metalen frame dat eruitziet als een tevreden, lachend gezicht, is het een feest om te luieren op een warme zomerdag. De Happy Hammock i is een ontwerp van Geometrie Da Compagnia, een productontwerpstudio uit Barcelona.