Opmerkelijke Zaken, week 30 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 30 – 2020 gaat het over stripfiguurkunst, dyslexie, kaarsrechte bomen en een opvouwbare auto. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Heel veel foutmeldingen.

Dyslexie … als je er geen last van hebt is het moeilijk voor te stellen wat het is. Maar neem eens een kijkje op deze dyslexie simulator, dan krijg je toch een aardig beeld.

I Can’t Get Next To You is een nummer van The Temptations. Komiek Jimmy Slonina doet een lip sync cover.

Leuk: vogeltjes maken van oude dozen en ander afgedankte kartonnen verpakkingen. Op Instructables is uitgelegd hoe dat moet.

vogeltjes maken

Een glazen fles kun je in tweeën snijden, dan kun je van het onderste gedeelte een drinkglas maken. Maar een glazen fles over de lengte in tweeën snijden is een stuk lastiger. Toch kan het! Op onderstaande video wordt uitgelegd hoe dat moet. Wat je met die twee helften aan moet…. dat is dan weer een raadsel.

Gek op tarantula’s? Hier een dekbedovertrek voor liefhebbers. Het is te koop.

dekbedovertrek

Rechtgetrokken bomen, oftwel straightend trees, is een een project van Daniel Remkin. Niet de bomen vertonen curves en krommingen, maar de gebouwen die erachter staan. De bomen zijn kaarsrecht. Via Pluralistic.

Rechtgetrokken bomen

Illustrator en grafisch ontwerper Jean Jullien exposeert zijn kunstwerken in het park Jardin des Plantes in de stad Nantes in Frankrijk. Het is stripfiguurkunst met een tikje humor. De beelden zijn tentoongesteld onder de naam Filili Viridi en zijn tot en met november 2021 te zien. Via Mixed Grill en This is Collosal.

stripfiguurkunst
stripfiguurkunst

Kunstenaar Troy Emery uit Melbourne maakt sculpturen van honden bedekt met lange haren en een vloeiende glinsterende vacht. Troy creëert op deze manier een nep-taxidermie. Via Escape Kit.

In 1972 trad Nina Simone op in Sesamstraat. Ze zong To Be Young, Gifted and Black.

Engelbert Zaschka was een Duits ingenieur en is bekend vanwege het ontwerp van helikopters. Ook bedacht hij een luchtfiets en in 1929 een driewielige auto die je kunt opvouwen. Op de video hieronder zie je hoe het in zijn werk gaat.

The Flying Kiss is nieuwe een toeristische attractie in Chongqin City in China.

Fumi Watanabe is een straatmuzikant uit Tokio. Luister hieronder naar haar versie van Tequila.