geborduurde taart

Opmerkelijke Zaken, week 30 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 30 – 2019 gaat het over oninteressante foto’s, chirurgie bij de piraten, geborduurde taarten en het effect van cirkelirrigatie. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 30 – 2019

Hieronder zie je een oninteressante foto. Er zijn meer van dit soort beelden verzameld op Uninteresting Photographs.

Goth Crocs. Ze zijn te koop op Etsy.

Goth Crocs

The Pirate Surgeon is een website over chirurgie in de Gouden Eeuw van de piraterij (1680 – 1725). Hoe werden bijvoorbeeld amputaties uitgevoerd aan boord van schepen en welke instrumenten werden daarbij gebruikt?

amputatie
Een amputatie. Bron afbeelding: [CC BY 4.0],via Wikimedia Commons

De grévyzebra is een zebrasoort uit de drogere streken van Kenia en Ethiopië. Deze zebra is met uitsterven bedreigd. OM precies na te gaan waar deze zebrasoort nog voorkomt moet je hem zien te spotten. Je kunt de grévyzebra herkennen aan zijn strepen. Daarom hebben de medewerkers van de Grevy’s Zebra Trust een database opgezet waarin het strepenpatroon van iedere individuele grévyzebra is vastgelegd.

Smaakt een ei van een gelukkige kip lekkerder?

Bekijk op de video hieronder een verzameling bijzondere klokken. Zand, stift, water boeken en andere hulpmiddelen worden gebruikt om de tijd aan te geven.

Het is nog lang geen 1 augustus

portrettekenaar
Afbeelding via Postmodern.

Leslie Vigil borduurt taarten. Geen gewone appeltaart, maar van die grote taarten voor een bruiloft. Je zou er zo een hap uit nemen.

geborduurde taart
Afbeelding via Brwnpaperbag

Wat is minimalisme eigenlijk? David Quantick geeft een korte geschiedenisles.

Gerco de Ruijter heeft de verandering van een stuk landbouwgrond in Amerika tussen 1990 en 2018 in kaart gebracht. Door cirkelirrigatie is het aanzicht flink veranderd.

Op Nag on the Lake zag ik een video over en familierestaurant in Bangkok. Hier wordt al 45 jaar soep van dezelfde bouillon geserveerd. Overgebleven bouillon wordt aan het einde van elke dag bewaard en gebruikt in de soep van de volgende dag.

Giuseppe Ragazzini maakt bewegende collages met de Renaissance als inspiratiebron. Hieronder een aantal voorbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *