El Ojo

Opmerkelijke Zaken, week 3 – 2024

In Opmerkelijke Zaken, week 3 – 2024 gaat het over Napflix, oorlogen, een waargebeurd moordnummer en El Ojo. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Op treinposities kun je live kijken waar een bijna alle de treinen in Nederland rijden.

Napflix is de Netflix om bij in slaap te vallen. Slaperige beelden van een aquarium, een sloom knapperend houtvuurtje of Bob Ross.

Je wordt er niet vrolijk van. Oorlogen, conflicten, georganiseerde misdaad…. Op de website van the International Institute for Strategic Studies (IISS) is alle ellende overzichtelijk op een rijtje gezet.

Pest Control is het kantoor dat de administratie voor graffitikunstenaar Banksy afhandelt. je vindt er gegevens bij van alle kunstwerken. Ook beantwoordt Perst Control vragen en onderscheppen haatmail.

Banksy
Bron afbeelding: Russell Darling via Flickr

I’m Gonna Murder My Baby is een waargebeurd moordnummer van bluesgitarist Pat Hare. Hij zette het in 1954 op de plaat en 1963 vermoordde Hare zijn vrouw. En het werd nog veel erger, want Hare schoot niet alleen haar dood, maar vermoordde ook de politieagent die ter plaatse was.

El Ojo is een onbewoond, ronddraaiend drijvend eiland dat ligt in een cirkelvormig meer in de Paranádelta in de provincie Buenos Aires , Argentinië. El Ojo betekent ‘het oog’ en dat is waar het op lijkt. Bovendien beweegt het eiland. Het draait namelijk om zijn eigen as omdat de rivier eronder, stroomt. De ronde vorm komt door de draaiende beweging. het wordt dan als het ware afschuurt. En daardoor wordt het ook steeds kleiner

El Ojo
El Ojo. Bron afbeelding Wikipedia

Op de video hieronder zie je hoe El Ojo is ontstaan.

Iedereen is superman. Althans dat vindt kunstenaar Mike Mitchell. Hij heeft allerlei bekende personages een Superman pose gegeven. bekijk hieronder een animatie Scooby Doo, Bert van Sesamstraat, Spongebob en nog veel meer

Matjes zijn nog helemaal hip en trendy in Australië.