Opmerkelijke Zaken, week 3 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 3 – 2023 gaat het over pottenbakken, tegelen de favoriete gerechten van muzikanten en het meisje met de parel. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Het Flying Disc Museum is een online collectie over vliegende schijven. Je vindt hier flying discs in allerlei soorten en maten. Heel veel frisbees en ook de discus van het discuswerpen.

Docpop houdt van bijzondere muzikale combinaties, zoals heavy metal gespeeld op bluegrass-instrumenten of akoestische punkrock. Ook de jazz kent ongebruikelijkheden. Zoals jazz gespeeld op een harp of een doedelzak. Beluister meer weird jazz.

Een kaars van meer dan 40 jaar oud. In 2019 vierde Taylor Underhill dat deze kaars 41 jaar werd. Taylor kreeg de kaars van haar oma en de kaars is nooit op. Hij wordt alleen maar meer kaars.

@taylorunderhill

1 Year anniversary of posting my grandmas 40 year old clande so its now 41! grammyonthecammy #40yearoldcandle #fyp #AEHolidayCard #AmazonSavingSpree

♬ original sound – Taylor Underhill

Wat waren de favoriete gerechten van Elvis Presley, David Bowie of Tammy Wynette? In onderstaande video wordt het allemaal uit de doeken gedaan.

Hamburgerkunst van Song Wei uit 2017

De Dogmaran is een innovatief vaartuig. Het is een superlichte catamaran voor twee honden en hun mens. Je kunt de Dogmaran als rugzak dragen, achter een fiets vervoeren en in de bagageruimte van je auto kwijt. De Dogmaran is een stabiele boot. Je kunt er zelfs in staan. Op Instructables lees je er meer over. en op onderstaande video zie je de Dogmaran in actie.

Meisje met de parel is het beroemdste schilderij van Johannes Vermeer. je vindt het in het Mauritshuis. Dat museum heeft ook een online collectie met andere meisjes (en jongens) met parels. Check het op my girl with a pearl.

Dirty Thor creëert een optische illusie met tegels.

Pottenbakken voor stoere mannen.