Opmerkelijke Zaken, week 3 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 3 – 2022 gaat het over screensavers, de ideale keuken, lachende ratten en zenuwachtige stoelen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Landunited is een interactieve screensaver. Leuk bedacht! En check ook deze screensaver verzameling eens

Hoe laat is het ? Dat kun je zien op deze klok die samengesteld is uit klokken.

IJsberen en meer dieren als werkwoorden in verschillen talen.

Het designduo Grant Wilkinson en Teresa Rivera uit Londen hebben serie zenuwachtige stoelen ontworpen. Bet zijn bibberige nerveuze stoelen. Ze hebben namelijk geen strakke, scherpe vormen maar zigzaggen en kronkelen een beetje.

Het is weer tijd voor een lelijk huis in België. Hieronder een voorbeeld. Je vindt nog veel meer Ugly Belgian Houses op Instagram. Ga lekker gruwelen!

Lara Agosti heeft de afmetingen en verhoudingen van de ideale keuken in kaart gebracht aan de hand van A Grandma’s Kitchen

Bellenblazen in de vrieskou. De bellen bevriezen en dat ziet er prachtig uit!

Op Govbins vind je een uitgebreide verzameling kliko’s. Overal ter wereld vind je deze minicontainers. Harry en Tommy besloten hier eenn fotoproject van te maken. In zoveel mogelijk gemeentes in het verenigd Koninkrijk en daarbuiten werden kliko’s gefotografeerd. Je kunt ook zelf foto’s toevoegen. Bekijk het resultaat op de site Govbins.

kliko

Wat gebeurt er in je brein als je gekieteld wordt? Dit werd onderzocht door andere zoogdieren te onderzoeken die worden onderzocht. Mensen gaan giechelen en lachen. Het blijkt dat ratten diezelfde reactie hebben. Kunnen ratten dus lachen. Bekijk het op onderstaande video.

We kennen het nummer YMCA van The Village People als een vrolijk nummer. Lekker lichtvoetig en happy. Maar op onderstaande video is het getransformeerd naar mineur en klinkt het een beetje triest.

Books & Sleeves: een project van Henning M. Lederer, waarin hij laat boekomslagen laat bewegen. Bekijk het op de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *